Apple Kaarten laat in iOS 13 ook zien *waar* je bus, metro of trein is

Apple Kaarten heeft een handige nieuwe functie voor OV-reizigers. In iOS 13 kun je zien of je trein op tijd rijdt en waar hij is. Hierdoor komt de ov-functie veel beter van pas.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De meeste mensen zullen voor ov-informatie vooral de NS-app of 9292 gebruiken, maar sinds een paar jaar kun je in Nederland (en inmiddels ook in België) Apple Kaarten voor ov-routes gebruiken. In iOS 13 voegt Apple een extra handige functie toe. Je kan nu niet alleen een reis plannen, maar je ziet ook waar bijvoorbeeld je trein of bus is.

Locatie van je trein en bus in Apple Kaarten

Deze nieuwe functie is één van de verbeteringen in Apple Kaarten in iOS 13. Als je op een bus-, tram- of metrohalte tikt, zie je de beschikbare lijnen. Je kan nu ook een individuele lijn selecteren, waarna er een scherm verschijnt met de complete dienstregeling van die lijn. In een soort tijdlijn zie je waar de trein, bus, metro of tram nu is.

Apple Kaarten locatie van metro en trein bekijken.

Bovenaan check je ook de komende vertrektijden en zie je in één oogopslag of deze op tijd is. De rode tekst geeft aan als er vertraging is. Het aantal minuten geeft aan hoelang het duurt voordat het voertuig op de bij jou gekozen halte is. Via de knoppen bovenin kun je ook de dienstregeling van de andere tijden checken. Het icoontje van het voertuig beweegt niet live mee, maar je hebt hierdoor wel veel beter zicht op waar de bus, tram, trein of metro is.

Apple Kaarten vertrektijden van trein met vertraging.

De functie is beschikbaar in alle landen en steden waar je ov-routes in Apple Kaarten kan plannen, waaronder dus in Nederland en België. Gaat Apple Kaarten met deze functie jouw favoriete openbaar vervoer-app vervangen of hou je het bij het oude?

De nieuwe functie in Apple Kaarten is onderdeel van iOS 13, dat in het najaar verschijnt. Meer over de beste iOS 13-functies lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Dit zijn de 11 beste iOS 13 functies

iOS 13 en iPadOS zitten bomvol nieuwe functies. Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 belangrijkste functies in iOS 13 en het compleet nieuwe iPadOS, zodat je snel op de hoogte bent.

Met dank aan iCulture-lezer Hidde!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.