iTunes Ping

Apple in gesprek met muziekindustrie over onbeperkt iTunes-muziek downloaden?

Apple zou in gesprek zijn met EMI, Sony, Warner en Universal om onbeperkt downloaden van muzieknummers mogelijk te maken. Dit wordt een nieuwe functie in iTunes op de iPhone.

itunes pingApple zou in onderhandeling met de grote platenmaatschappijen zijn over nieuwe functies in iTunes. De vernieuwingen zijn gepland voor medio 2011, zo schrijft Bloomberg. Het gaat daarbij om een onbeperkte downloadfunctie, waarbij gebruikers nummers die ze zijn kwijtgeraakt alsnog kunnen downloaden. Bij iTunes kun je apps na aankoop onbeperkt blijven downloaden, mits ze in de App Store verkrijgbaar blijven. Bij muziekaankopen is dat anders geregeld: je kunt eenmalig downloaden en moet daarna zorgen dat je je muzieknummers niet meer kwijtraakt. Apple zou met Universal Music, Sony Music, Warner Music, Vivendi en EMI in gesprek zijn. Inzet is om nummers met hetzelfde Apple-ID op meerdere apparaten te downloaden.

Dat is momenteel al mogelijk, als je de muziek via iTunes op de Mac of PC download en daarna met je iPhone of ander iOS-apparaat synchroniseert. Als de afspraken doorgaan kun je voortaan de muzieknummers meteen naar je iPhone, iPod touch of iPad downloaden, zonder de omweg via iTunes. En mochten de aankopen beschadigd raken, dan kun je op elk moment het nummer opnieuw downloaden. Deze plannen wijzen op centrale muziekopslag op internet, maar gaan minder ver dan eerdere geruchten over het streamen van iTunes-muziek vanuit de cloud. Daarbij hoef je de muziek niet meer lokaal op te slaan. Apple is bezig een groot datacenter in North-Carolina in te richten, dat specifiek bedoeld is voor iTunes en MobileMe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2011, 11:43
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple, itunes, streaming

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.