Reacties voor: Apple heeft Fitbit ingehaald als grootste fabrikant van wearables

Apple heeft Fitbit ingehaald als marktleider in wearables. Er werden afgelopen kwartaal 3,5 miljoen Apple Watches verkocht. Maar een grote concurrent ligt alweer op de loer.

Reacties: 9 reacties

  1. Fitbit is toch ook 3x niks!? Na de overname van Pebble had ik nog een beetje hoop dat er een uit de as herrezen geduchte concurrent voor de WATCH zou komen, maar ze hebben Pebble laten doodbloeden en uiteindelijk is deze aankoop niets meer geweest dan het uitschakelen van een concurrent. Oké Pebble stond flink in de rode cijfers maar had zeker nog bestaansrecht met de nodige financiële middelen door bijvoorbeeld Kickstarter. Helaas is de WATCH ook maar een beetje een halfslachtig product. Ik hoop dan ook dat er ooit weer een smartwatch komt a la de Pebble Time!

  2. Ik blijf het bizar vinden dat telkens wordt uitgegaan van “geschatte” verkoopcijfers en dat deze “geschatte” verkoopcijfers vergeleken worden met “feitelijke” verkoopcijfers van anderen. Vervolgens worden aan deze cijfers bijna feitelijke conclusies verbonden.

  3. @Kijkwijzer: Fitbit is naar wat ik heb gezien erg makkelijk in gebruik en werkt alles gewoon goed en vlot.

    Reden dat ik geen Fitbit koop is omdat er geen externe HR sensor erop aan kan sluiten en dat het niet sync met health kit. Ik wil namelijk niet gebonden zijn aan 1 App, ik heb liever een product die ook samen werkt met het OS wat ik draai.

    Kortom, indien je externe HR nodig hebt en healthkit dan ga je al naar (350,- +) fitness trackers kijken en dan wordt het gat met de Applewatch series 1 wel heel erg klein.

  4. “dat het niet sync met health”
    Toch wel. Gebruik al meer dan twee jaar een Fitbit.
    Haal makkelijk 8 dagen met één oplaadbeurt.
    Zie ik de Watch nog lang niet doen.
    Je kan toch ene aanschaffen met ingebouwde HR?

  5. Origineel geplaatst door Wim Depestel
    “dat het niet sync met health”
    Toch wel. Gebruik al meer dan twee jaar een Fitbit.

    Nee hoor. Fitbit biedt geen mogelijkheid aan om data te exporteren naar Apple Health, tenminste een paar maanden geleden nog. Dat kan alleen via een derde app.

    Fitbit gaat nogal hebberig om met de gegevens. Ze eisen dat je een account aanmaakt en dat je hun app gebruikt om data te uploaden. Voor mij is dat een absoluut no-go. Ik wil graag zelf bepalen wat er met mijn data gebeurt en het hoeft zeker niet geüpload te worden.

    Inmiddels kom ik bijna geen fitnessapps meer tegen de geen account vereisen. Triest.

  6. @Wim Depestel: Ingebouwde HR (op de pols) is totaal niet nauwkeurig op moment dat je fitness/crossfit of andere fitness activiteiten aan het doen bent. Je spieren in je arm belemmeren de Optische HR sensor. Enige oplossing is een externe HR die wel nauwkeurig genoeg is.

    8 dagen? Meeste reviews zeggen 4a5 dagen met een charge 2. Begrijp me niet verkeerd, een HR om je pols voor dagelijks gebruik werkt super goed, als je vaak rent werkt het ook gewoon goed, voor al die andere activiteiten loop je tegen beperkingen aan.

    En nee Fitbit zelf werkt niet samen met HealthKit.

  7. De Apple Watch is ook veel beter dan de meeste mensen beweren. Als ik wel eens negatieve dingen hoor en lees is dat bijna altijd afkomstig van mensen die het horloge helemaal niet hebben en nog nooit daadwerkelijk meer dan een paar dagen gebruikt hebben. Echt, ik zou niet meer zonder kunnen en willen. Verhaal dat Tim Cook vertelde dat hij 15 kilo kwijt was geraakt met de Apple Watch neem ik met een korreltje zout (ik vond hem altijd al vrij slank uitzien) maar ik kan mij, behalve de iPhone, geen ander apparaat in de laatste 10 jaar heugen dat zo’n impact op mijn leven heeft gehad als de Apple Watch. Uiteraard staat de iPhone op de eerste plaats maar daarna volgt de Apple Watch zeker snel. Het leven is voor mij een stuk sneller en makkelijker door de Apple Watch. Niet iedere keer je iPhone uit je zak hoeven pakken bij een bericht/notificatie is echt heerlijk.

  8. Wat nog interessanter is maar helaas niet te meten omdat Apple de cijfers geheim houdt: hoeveel winst de fabrikanten overhouden na de verkoop van de wearables. Ik gok hetzelfde beeld als bij de smartphone maar dan nog een factor 10 erger: Apple beheerst maar 16% van de markt maar ergens tussen de 95 en 98 procent van de winst.

  9. Origineel geplaatst door WvB22
    De Apple Watch is ook veel beter dan de meeste mensen beweren. Als ik wel eens negatieve dingen hoor en lees is dat bijna altijd afkomstig van mensen die het horloge helemaal niet hebben en nog nooit daadwerkelijk meer dan een paar dagen gebruikt hebben. Echt, ik zou niet meer zonder kunnen en willen. Verhaal dat Tim Cook vertelde dat hij 15 kilo kwijt was geraakt met de Apple Watch neem ik met een korreltje zout (ik vond hem altijd al vrij slank uitzien) maar ik kan mij, behalve de iPhone, geen ander apparaat in de laatste 10 jaar heugen dat zo’n impact op mijn leven heeft gehad als de Apple Watch. Uiteraard staat de iPhone op de eerste plaats maar daarna volgt de Apple Watch zeker snel. Het leven is voor mij een stuk sneller en makkelijker door de Apple Watch. Niet iedere keer je iPhone uit je zak hoeven pakken bij een bericht/notificatie is echt heerlijk.

    Volledig mee eens.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.