‘Apple gaat iOS 7 beter integreren in auto’s’

In iOS 7 zullen meer functies voor auto-integratie aanwezig zijn. Op een scherm op het dashboard van je auto zou je Apple Maps en Siri kunnen gebruiken.

siri_eyes_free_bmwApple heeft plannen om de integratie van iOS in auto’s te verbeteren. In iOS 7 zullen daarvoor nieuwe functies aanwezig zijn. Eerder vandaag lekte dezelfde website nog informatie over de toepassing van flat design in iOS 7. Het plan is om Maps en Siri te integreren in ingebouwde schermen in de auto. Onlangs schreven we op iPhoneclub nog dat de door Apple aangekondigde Eyes Free-funtie in auto’s langer op zich laat wachten dan gedacht. Dat zou ermee te maken hebben dat autofabrikanten hun nieuwe modellen al jaren van tevoren ontwikkelen, waardoor nieuwe functies niet zomaar ingebouwd kunnen worden.

Volgens bronnen werkt Apple samen met autofabrikanten om te zorgen dat ze de consoles aanpassen voor iOS-apparaten zoals de iPhone. Je kunt dan bijvoorbeeld een iPhone aansluiten en daarna een geoptimaliseerde versie van Apple Maps op een ingebouwd beeldscherm bekijken. Deze vervangt dan het navigatiesysteem dat sommige autofabrikanten meeleveren. Maar ook nu wordt gewaarschuwd dat het wel even kan duren voordat de integratie zichtbaar is in de autoshowroom. Apple moet onderhandelen met autofabrikanten en het systeem moet daarna goed getest worden, maar in iOS 7 zullen de nieuwe functies al aanwezig zijn.

In iOS 6 is de Eyes Free-functie al aanwezig, als onderdeel van Siri. Een halfjaar later, in februari 2013, was Chevrolet de eerste autofabrikant die ook daadwerkelijke auto’s met de functies aanbiedt in de modellen Spark en Sonic. Andere fabrikanten hebben wel aangegeven dat ze willen meedoen, maar er is nog weinig concreets aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2013, 17:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen siri, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.