iPad-vingervegen zijn kunst

Kunstenaar Andre Wooly heeft vingervegen van iPad-schermen omgezet naar kunstwerken. Ze laten zien hoe mensen populaire apps gebruiken.

fingerswipe
Vette vingers op het iPad-scherm heb je liever niet. Maar kunstenaar Andre Woolery uit New York gebruikt ze voor een kunstproject. Hij gebruikte hiervoor populaire iPad-apps zoals Mail, Facebook, Twitter, Temple Run, Paper Toss en Angry Birds.

Samen met de Texaanse ontwerper Victor Abijaoudi legde Woolery de vingervegen vast met absorberend papier. Het eindresultaat is een acryl-afdruk die je aan de muur kunt hangen. De werken laten zien hoe we de apps gebruiken, waardoor de muurversiering ook nog een betekenis heeft.

fruit ninja vegenWoolery geeft aan dat de wereld digitaler wordt. De enige resterende menselijke component daarin is aanraking. Vingers worden het communicatiemiddel met apparaten door te tappen, vegen en drukken. De vlekken op het scherm zijn het bewijs daarvan. “Iedereen is creatief en iedereen creëert iets”, zeggen de makers. Zelfs al is het maar met je vingers, wanneer je je e-mail checkt.

Of zoals op de afbeelding hiernaast: als je Fruit Ninja speelt.

Meer info: Andre Woolery Art

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2013, 21:06
Categorie Achtergrond
Onderwerp kunst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.