Apple gaat in 2013 weer 30 tot 35 nieuwe Apple Stores openen

Apple heeft een jaarverslag voor 2012 uitgebracht en bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission ingeleverd. Omdat Apple’s fiscale jaar niet gelijk loopt met kalenderjaren, is voor Apple het boekjaar 2012 al afgesloten. In het rapport is te lezen, dat er net als in 2012 tussen de 30 tot 35 Apple Stores zullen worden geopend […]

apple store amsterdamApple heeft een jaarverslag voor 2012 uitgebracht en bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission ingeleverd. Omdat Apple’s fiscale jaar niet gelijk loopt met kalenderjaren, is voor Apple het boekjaar 2012 al afgesloten. In het rapport is te lezen, dat er net als in 2012 tussen de 30 tot 35 Apple Stores zullen worden geopend in 2013. Dat zal wereldwijd gebeuren, dus wellicht ook in Nederland en België.

Bij bouwwerkzaamheden zijn er regelmatig mensen die locaties spotten die perfect geschikt zouden zijn voor een Apple Store. Maar meestal draait het op niets uit. Zo waren er hardnekkige geruchten dat de eerste Belgische Apple Store begin 2013 aan de Veldstraat in Gent zou worden geopend. Dat bleek echter de zoveelste hoax.

Ook circuleerden er nog een week geleden geruchten dat er een Apple Store in Rotterdam komt. Het gerucht werd verspreid door een winkelmedewerker van de Apple Store in Amsterdam, nadat een klant klaagde dat het “vanuit Rotterdam een flink eind fietsen is”. Wij vonden het gerucht te vaag om erover te publiceren.

photo_retail_portraitAfgelopen juni waren er op de vacaturepagina van Apple wel aanwijzingen dat er meerdere Apple Stores in de Benelux komen: Apple was op zoek naar een ‘Store Leader’ om een complete winkel te leiden en een ‘Market Leader’ die meerdere retailwinkels zou gaan aansturen. De vacatures voor Market Leader en Store Leader staan nog steeds open.

Van de mogelijke 30 tot 35 locaties die Apple nu aankondigt, ligt driekwart buiten de VS. In 2012 heeft Apple 33 nieuwe winkels geopend (waarvan 28 buiten de VS) en in 2011 waren het er 40 stuks. Er zijn nu in totaal 390 Apple Stores in 14 landen. Ook blijkt uit het rapport dat Apple op 29 september 2012 (toen het boekjaar afliep) 72.800 fulltime medewerkers in dienst heeft en nog eens 3.300 tijdelijke medewerkers. Daaruit blijkt dat Apple flink is gegroeid, want in 2011 had het bedrijf nog 60.400 medewerkers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2012, 9:33
Categorie Apple
Onderwerpen apple, apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.