Apple besteedde 1 miljard dollar meer aan onderzoek in 2012

Apple zou 1 miljard dollar meer in onderzoek hebben gestoken in 2012. Dit blijkt uit het jaarlijkse financiële verslag dat Apple heeft gepubliceerd voor investeerders.

CupertinoApple heeft in 2012 een miljard dollar meer uitgegeven aan onderzoek. Dit blijkt aan het jaarlijkse financiële verslag dat Apple heeft vrijgegeven. Er zou 3,4 miljard dollar aan onderzoek zijn besteed – een bedrag dat in 2011 lag op 2,4 miljard dollar. Het hogere bedrag lijkt gekoppeld te zijn aan Apple’s hogere omzet: de investering in onderzoek lijkt namelijk nog steeds 2,2 procent van Apple’s algemene omzet te zijn.

Apple zou volgens The Verge vrij weinig in onderzoek investeren vergeleken met concurrenten. Zo zouden Microsoft en Google 15 procent van hun omzet in onderzoek stoppen. Microsoft zou hierdoor 10 miljard dollar investeren.

Het verslag laat ook andere interessante financiële cijfers zien. Zo is bijvoorbeeld het personeelsbestand gegroeid met 12.400 werknemers en er zijn 33 nieuwe Apple Stores geopend. 28 van deze winkels bevinden zich buiten de Verenigde Staten. De Nederlandse Apple Store in Amsterdam wordt hier ook bij gerekend. In Azië zou de nettoverkoop zijn gegroeid met 47 procent, naar 10,7 miljard dollar. Dit zou vooral te danken zijn aan de iPhone-verkoop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2012, 10:52
Categorie Apple
Onderwerpen apple, financieel, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.