Vacatures wijzen op meerdere Nederlandse Apple Stores

Apple gaat in Nederland meerdere Apple Stores openen. Dat blijkt uit vacatures op de jobpagina van Apple. Er wordt een Store Leader en een Market Leader gezocht.

apple storeUit informatie op de Nederlandse vacaturepagina van Apple is af te leiden dat er meerdere Apple Stores in Nederland zullen worden geopend. Zo is Apple op zoek naar een ‘Market Leader’ binnen de businessgroep ‘Netherlands Retail’, die als taak krijgt om meerdere retailwinkels aan te sturen. De functieomschrijving bij deze vacature spreekt van meerdere winkels: “Je genereert groei door talent en resources in te zetten in een groep winkels binnen een markt” en: “Je weet dat meerdere winkels die als één winkel samenwerken veel sterker zijn dan afzonderlijke, zelfstandig functionerende winkels”. Ook is Apple op zoek naar een ‘Store Leader’, iemand die een complete winkel kan aansturen. Het gaat daarbij om een andere winkel dan die in Amsterdam.


De Apple Store Amsterdam ging in maart 2012 open, na een lange voorbereiding. Dat had te maken met de uitgebreide verbouwing van het Hirschgebouw, waarin de eerste Nederlandse Apple Store is gevestigd. Met het werven van winkelpersoneel werd een halfjaar voor de opening begonnen. Voor managementfuncties begon het werven van personeel al veel eerder.

In welke Nederlandse stad de tweede Apple Store geopend zal worden, is nog de vraag. Na Amsterdam zouden Rotterdam, Utrecht of Den Haag aan de beurt kunnen zijn.

De vacatures zijn hier te vinden: Vacatures bij Apple.

apple store personeel

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.