iTunes-donaties en Letterpress-shirt voor slachtoffers orkaan Sandy

Apple zamelt via de iTunes Store geld in voor de slachtoffers van orkaan Sandy. Ook zijn er Letterpress t-shirts waarmee je geld doneert.

Letterpress-T-shirt-DarkApple heeft een pagina in iTunes geopend, waar je geld kunt doneren aan het Rode Kruis. De pagina is alleen te bekijken in de Amerikaanse versie van iTunes. Heb je geen Amerikaans iTunes-account en wil je toch doneren, dan is er het hiernaast afgebeelde Letterpress t-shirt. Ontwikkelaar Atebits van het letterspelletje Letterpress gaat alles wat hij met de t-shirts verdient doneren aan het Rode Kruis. Beide acties zijn bedoeld om slachtoffers van de orkaan Sandy te helpen.

De orkaan heeft al 33 mensenlevens geëist, leidde tot miljarden dollars schade en zorgde ervoor dat 8 miljoen mensen zonder elektriciteit zitten. Bijna 7 miljoen hebben nog steeds geen elektriciteit.

letterpress-frontApple heeft daarom een donatiesysteem geopend, waar je tussen de 5 en 200 dollar kunt overmaken via je iTunes-account. Apple zal vervolgens 100 procent van de donaties overmaken naar het Amerikaanse Rode Kruis. Dat gebeurt anoniem, zodat je later geen spam krijgt om nog meer geld te doneren. Apple heeft wel vaker iTunes gebruikt voor donaties, bijvoorbeeld na de aardbeving en tsunami in Japan (maart 2011) en de aardbevingen in Haiti (2010). Bij Haiti kwam de mogelijkheid om vanuit de Nederlandse iTunes Store geld te doneren een paar dagen later pas beschikbaar.

Ook waren er destijds acties van appontwikkelaars, zoals Indie+Relief. Wat het Letterpress t-shirt betreft: die is in zilver en zwart verkrijgbaar. Elk shirt kost 22 dollar en is vanaf 5 november te bestellen. De t-shirts worden gemaakt door United Pixelworks en zijn verkrijgbaar in meerdere dames- en herenmaten.

itunes donaties

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2012, 11:25
Categorie Round-up
Onderwerpen goede doelen, rode kruis, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.