Wearable computing: kleding met touchscreen binnenkort realiteit

Under Armour maakt wearable computing, zoals een t-shirt met ingebouwde sensoren en schermpjes, waarbij je gegevens kunt aflezen op je mouw.

Armour39-ModuleAls je het over ‘mobiele technologie’ hebt, dan denk je al snel aan smartphones en tablets. Maar tegenwoordig valt er veel meer onder deze parapluterm. Digitale toepassingen in auto’s zijn ook mobiel. En wat te denken van wearable technologie, zoals sportarmbanden en hartslagmeters? Kleding met touchscreen-technologie is een nieuwe ontwikkeling, die er binnen ene paar jaar aankomt. Het scherm van je iPhone breidt zich uit tot je kleding. Apple zou ook interesse hebben in wearables, maar voorlopig zijn het de kleinere bedrijven die voorop lopen bij de innovaties. Zoals Under Armour, dat t-shirts met touchscreen-functionaliteit wil uitbrengen.

Wat Under Armour doet is anders dan de sportjacks met iPod-knopjes, die je wel eens ziet. Bij het nieuwste product Armour39 gaat het om een kleding dat metingen kan uitvoeren en de resultaten in de stof projecteert. Het gaat daarbij om sportprestaties, bijvoorbeeld hartslag, verbrande calorieën en een vergelijking met eerdere prestaties. Op een schaal van 1 tot 10 kan de sporter zien of hij wel hard genoeg presteert. De kleding zelf kan het niet allemaal aan; er moet nog steeds een borstband met hartslagmeter worden gedragen. Er kan ook een horloge aan gekoppeld worden, maar je kunt de data uiteraard ook aflezen via een iPhone-app. Een GPS-chip zit er niet in, maar daarvoor zou de locatiebepaling van de iPhone gebruikt kunnen worden. Under Armour heeft een reclamefilmpje gemaakt waarin ze de mogelijkheden uiteenzetten. Nu werkt het nog met losse componenten, zoals een hartslagmeter en een horloge of iPhone-app, maar binnenkort heb je een compleet touchscreen op je arm, zoals het filmpje laat zien. Zo’n t-shirt is binnen een paar jaar commercieel haalbaar, zegt de fabrikant. Daarmee omzeilen ze wel ons favoriete apparaat (de iPhone) voor het aflezen van de gegevens.

https://www.youtube.com/watch?v=oYCvIr0fWnM&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2013, 15:00
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerp wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.