MacBook Pro 2018

Sommige MacBook Pro-eigenaren klagen over krakende speaker

Sommige gebruikers van de MacBook Pro hebben last van een heel specifiek probleem: er klinkt gekraak uit de speakers.

De MacBook Pro 2018 heeft speakers die voller en ruimtelijker klinken dan bij eerdere modellen, maar toch hebben sommige gebruikers een probleem: ze horen gekraak. Het probleem doet zich voor bij het luisteren naar muziek of het kijken van video’s. Zowel de 13-inch als de 15-inch laptop zou er last van hebben. Op het supportforum van Apple en op andere online gebruikersfora wordt geklaagd over het kraken van de ingebouwde speakers.


In onderstaand filmpje kun je het zelf beluisteren:

Het gekraak doet zich spontaan voor tijdens het gebruik. Het is echter lastig om te achterhalen waar het aan ligt, omdat de omstandigheden heel verschillend zijn. Bij sommigen is er een probleem tijdens muziek luisteren naar iTunes, tijdens het gebruik van GarageBand of bij het bekijken van een YouTube-video. Ook zijn er mensen die het gekraak horen als ze Windows via Boot Camp gebruiken. Of het alleen bij bepaalde geluidssterktes of frequenties optreedt is nog onduidelijk. Het zou iets te maken kunnen hebben met interferentie, audiodrivers of iets anders.

Toen een soortgelijk probleem zich in 2016 voordeed bij de MacBook Pro tijdens het gebruik van Boot Camp nam Apple maatregelen: het bedrijf bracht nieuwe audiodrivers uit, die het probleem oplosten. Deze keer lijkt het wat minder ernstig, maar toch is te hopen dat Apple een fix uitbrengt. Het is nog onbekend hoeveel mensen zijn getroffen door het probleem. Het zou om enkele geïsoleerde gevallen kunnen gaan, maar ook om een wijder verbreid probleem.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2018, 19:58
Categorie Mac & macOS
Onderwerp speaker
Device MacBook Pro
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.