Apple erkent kaartendienst OpenStreetMap in iPhoto

Apple heeft de kaartendienst OpenStreetMap vermeld in de credits van iPhoto. In maart dook de dienst op in de app, wat leidde toch geruchten over een kaartendienst van Apple zelf.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

OpenStreetMapToen Apple in maart iPhoto uitbracht voor de iPhone en iPad, bleek de app voor sommige kaarten niet langer Google Maps te gebruiken. In plaats daarvan was er gekozen voor OpenStreetMap. De makers van deze kaarten baalden ervan dat Apple gebruik maakte van de dienst zonder terug te verwijzen naar de bron. In de laatste update van iPhoto is dit probleem opgelost: ga je nu naar de app in de instellingen van de iPhone, dan staat OpenStreetMap vermeld.

De kaarten van OpenStreetMaps zoals ze op de iPhone worden gebruikt, zijn overigens niet ideaal: in maart lieten de makers nog weten dat de database die Apple koos stamt uit april 2010.

Het gebruik van OpenStreetMap zorgde in korte tijd voor flink wat geruchten. Veel gebruikers herkenden de kaartendienst niet, waardoor ze uitgingen van een dienst van Apple zelf. Verhalen over digitale kaarten van Apple doen al langer de ronde, aangezien Apple meerdere kaartbedrijven kocht. De opmerkelijkste was C3, een bedrijf dat 3D-kaarten produceert. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom Apple OpenStreetMaps gebruikt. Vermoedelijk heeft dit te maken met de kosten die Google voor Google Maps in rekening wil brengen.

Downloaden: iPhoto (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2012, 20:54
Categorie Apple
Onderwerpen fotografie, google, open street map

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.