Vodafone kondigt volgende week uitrol 4G LTE-netwerk aan

Vodafone heeft in berichten aan iPhoneclub laten weten dat er volgende week meer bekendgemaakt zal worden over de uitrol van het 4G LTE-netwerk. Eerder deze week rolden Ziggo en KPN een 4G-netwerk uit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

VodafoneVodafone zal volgende week de details rond de uitrol van hun 4G LTE-netwerk bekendmaken. Dit liet een woordvoerder van de telecomprovider weten aan iPhoneclub. Het zal net als bij KPN en Ziggo gaan om een minimale uitrol, om zo aan de uitrolverplichtingen te voldoen. Vodafone benadrukt dat zij zich op het moment in de beginfasen van de uitrol bevinden en dat het netwerk eerst op een select aantal plekken beschikbaar zal zijn. Het grootste deel van de klanten zal daarom nog geen baat hebben bij de plannen.

Vodafone-woordvoerder Joost Galema zei het volgende:

Wij komen begin volgende week met een propositie waarvan de details dan ook op onze site te vinden zijn. Het betreft echter een minimale uitrol, waarmee we aan de uitrolverplichtingen voldoen.

Het is nog niet duidelijk of Vodafone het voorbeeld van Ziggo en KPN volgt, door alleen zakelijke abonnees op de 4G LTE-locaties toegang tot het nieuwe netwerk te bieden. Welke locaties 4G LTE zullen ondersteunen is ook nog niet bekend: dit zullen we begin volgende week bij de aankondiging te horen krijgen.

Vodafone zei niet wat ze na de eerste uitrolfase zullen doen. KPN zei deze week nog het 4G-netwerk verder uit te willen breiden, terwijl Ziggo zich tot een minimum lijkt te beperken. Ziggo bleek eerder al geen ambities meer te hebben om als telecomprovider verder te gaan.

Op het moment is er geen iPhone die 4G ondersteunt, maar de nieuwste iPad heeft wel een 4G-ontvanger. Deze werkt echter alleen op Amerikaanse frequenties. Het is nog niet duidelijk of een toekomstige iPhone 4G zal ondersteunen, maar waarschijnlijk lijkt het wel: Apple heeft immers de stap naar 4G al gemaakt met de iPad.

Het is nog niet bekend wat providers T-Mobile en Tele2 zullen doen. Introduceren ze voor 11 mei geen 4G-netwerken, dan riskeren de bedrijven boetes.

16:19 T-Mobile verklaart tegenover Tweakers dat ze ook aan de uitrolverplichting zullen voldoen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2012, 16:22
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.