iPhone X teardown van iFixit met moederbord.

Zo gaat Apple zorgen dat je iPhone-accu langer meegaat

Apple wil zelf chips voor accubeheer en stroomverbruik voor de iPhone gaan ontwerpen, waardoor het toestel nog energiezuiniger zal worden. Maar daardoor raakt het Britse bedrijf Dialog wel een belangrijke klant kwijt.

Apple heeft graag alles in de hand als het om hardware en software gaat. Dat geldt ook voor de batterij en de manier waarop het energieverbruik wordt geregeld. Momenteel worden de circuits voor de stroomvoorziening nog ontworpen door het Britse bedrijf Dialog, maar Apple zou plannen hebben om dit in eigen huis te gaan doen. Dat zegt de Japanse website Nikkei.

Apple wil eigen accu-chips ontwikkelen

De in eigen huis ontwikkelde accu-chips zouden al in de iPhone-modellen van 2018 aanwezig kunnen zijn. Op die manier kunnen ze meer invloed uitoefenen op het energieverbruik van de iPhone, waardoor de accu langer meegaat. Nikkei noemt Apple’s eigen chip voor stroombeheer de ‘meest geavanceerde in de bedrijfstak’. Door taken efficiënter te laten uitvoeren kan er meer gebruiksduur uit de accu geperst worden. Apple zou de nieuwe chip door TSMC kunnen laten produceren, net zoals nu bij de A-series processoren gebruikt.

iPhone X teardown van iFixit met moederbord.

Apple is gaandeweg steeds meer eigen chipdesign in eigen huis gaan doen, zoals de A-serie processoren en GPU’s in de iPhone, de chip die de Touch Bar van de MacBook Pro aanstuurt en de system-in-a-package waarop de Apple Watch draait. Dat doen ze tot nu toe met veel succes, al vallen er daardoor ook wel eens slachtoffers. Zo kwam het Britse bedrijf Imagination Technologies in de problemen toen Apple niet langer de GPU’s door hen liet ontwerpen. De beurskoers van Imagination stortte op één dag met meer dan 70% in en het bedrijf werd uiteindelijk overgenomen.

Ook bij Dialog dreigt een soortgelijke situatie. Dialog maakt als enige de chips voor het energiebeheer van de iPhones. Als Apple wegvalt als klant, kan dat een flinke hap uit de omzet betekenen. De beurskoers van Dialog is vandaag al 15% gezakt, ook al gaat het nog maar om geruchten. Apple en Dialog hebben beide nog niet officieel gereageerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2017, 14:30
Categorie Geruchten
Onderwerpen accu, batterij, chips
Device iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.