Apple A9x

Apple overweegt zelf grafische chips te maken door overname Imagination

Apple zou in een vergevorderd stadium zijn om Imagination Technologies over te nemen. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de GPU in de bekende A-chips van de iPhone en iPad.

Het is geen geheim dat Apple graag onderdelen van apparaten zelf ontwerpt, zoals de A8- en A9-chips. Door een overname van Imagination Technologies zou Apple ook de mogelijkheid krijgen om de grafische processors (GPU’s) van toekomstige iPhones en iPads zelf te ontwikkelen. Apple zou volgens bronnen in een vergevorderd stadium zijn om Imagination Technologies over te nemen, het bedrijf dat al al enkele jaren verantwoordelijk is voor de GPU in de A-chips van de iPhone en iPad.


Apple A9x

Update 16:26: Tegenover CNBC heeft Apple laten weten dat ze niet van plan zijn om een bod uit te brengen op Imagination Technologies. Wel zijn er gesprekken gevoerd, maar over de inhoud daarvan wil Apple niks zeggen.

Apple wil zelf GPU ontwerpen

De GPU’s zorgen voor de grafische prestaties van de toestellen en hebben de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt, vooral wat de performance van games betreft. De CPU wordt al zelf door Apple ontworpen, maar voor de GPU kiest Apple nu nog voor de PowerVR-modellen van Imagination. Apple zou met dit bedrijf druk in gesprek zijn voor een overname, zodat zij zelf de GPU binnenshuis kunnen ontwerpen.

Apple heeft al belangen in het bedrijf; sinds 2009 hebben ze zo’n 9,5% van de aandelen in handen. Imagination heeft momenteel een waarde van zo’n $850 miljoen, waardoor Apple bij een eventuele overname flink in de buidel zal moeten tasten. Imagination Technologies wilde niet reageren op het gerucht.

Door de GPU zelf te ontwerpen, zou Apple een nog efficiëntere A-chip kunnen maken, waarbij de componenten nog beter op elkaar zijn afgestemd. De net aangekondigde iPhone SE en 9,7-inch iPad Pro zijn voorzien van de meest recente A-chips, respectievelijk de A9 en A9X.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 22 maart: Apple heeft gereageerd op de geruchten rondom de overname.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2016, 16:28
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen grafisch, overname
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.