App Store voor (RED).

Apple steunt Wereld Aids Dag met speciale App Store-verhalen

Apple viert weer Wereld Aids Dag. Dit jaar lees je in de App Store allerlei achtergrondverhalen van ontwikkelaars. Ook heeft Apple laten weten dat ze een record voor donaties gezet hebben.

App Store voor (RED).
Morgen is het weer Wereld Aids Dag en net als voorgaande jaren biedt ook Apple haar steun aan de achterliggende organisatie. Met een rode make-over in de App Store kun je achtergrondverhalen lezen en zelf jouw bijdrage leveren met bepaalde apps. Apple heeft ook laten weten dat ze dit jaar een record hebben gevestigd wat donaties betreft.

Apple en Wereld Aids Dag 2017

In een persbericht heeft Apple laten weten dat het afgelopen jaar zeer succesvol was op het gebied van donaties aan het Wereldfonds. Dit jaar alleen al is er door Apple $30 miljoen gedoneerd, wat gelijk staat aan 144 miljoen dagen van ARV-medicatie. In de afgelopen elf jaar dat Apple Wereld Aids Dag steunt, is er in totaal een bedrag gedoneerd wat overeenkomt met 475 miljoen dagen van levensreddende medicatie. Het is niet vreemd dat Apple dit jaar een record gevestigd heeft, want Apple had dit jaar voor het eerst een PRODUCT(RED) iPhone 7 in het assortiment. Deze is inmiddels niet meer officieel bij Apple te koop, maar je kunt hem nog wel bij enkele webshops bestellen.

World Aids Day gif van Apple.

Het label (RED) heeft in totaal al meer dan $500 miljoen opgehaald voor het Wereldfonds. Apple heeft daar dus ook een flinke bijdrage aan geleverd, onder andere met de verkoop van speciale rode accessoires en hoesjes. Van elk verkochte PRODUC(RED)-accessoire gaat een deel naar de bestrijding tegen aids. Voorgaande jaren kwam Apple met speciale producten ter gelegenheid van Wereld Aids Dag, maar dit jaar is dat niet het geval.

App Store met Wereld Aids Dag.

Vanaf morgen kleurt het Apple-logo aan de gevels van Apple Stores wereldwijd weer rood, om op die manier de steun te betuigen. Bovendien zal Apple van elke Apple Pay-transactie $1 doneren. Dit geldt zowel voor Apple Pay-transacties in winkels als online. De Vandaag-pagina in de App Store kleurt dit jaar wel voor het eerst rood. Hier kun je allerlei verhalen van achter de schermen lezen, waarin ontwikkelaars laten zien hoe zij met hun apps (RED) ondersteunen. Traditiegetrouw worden de apps van King in een rood jasje gestoken. Het gaat dan bijvoorbeeld om drie populaire Candy Crash-games. De opbrengst van in-app aankopen gaat vervolgens naar het Wereldfonds.

Mocht je toch je steun willen betuigen, dan kun je één van Apple’s PRODUCT(RED)-accessoires bestellen. Er is bijvoorbeeld een speciaal rode siliconenhoesje voor de iPhone X (€45) of voor de iPhone 8 en 7 (€39). Er is ook een rode sportbandje voor de Apple Watch (€59) en een Beats Solo3 Wireless koptelefoon (€299,95).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2017, 14:47
Categorie Apple
Onderwerp aids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.