Reacties voor: Apple wil content dichter bij gebruikers opslaan met Edge Cache

Apple Edge Cache is een nieuwe dienst, waarbij content dichter bij de gebruikers wordt opgeslagen. Een film staat dan bijvoorbeeld op de server van een internetprovider bij jou in de buurt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Apple levert de hardware? Dat is in deze tijd toch alleen maar een beperking aangezien bv een AWS al jaren met Edge Locations werkt. Waarom dan niet zoiets aanbieden? Enige verschil is dat de dichtstbijzijnde EL van AWS dan Frankfurt is maar ala..

  2. Origineel geplaatst door Niels
    Apple levert de hardware? Dat is in deze tijd toch alleen maar een beperking aangezien bv een AWS al jaren met Edge Locations werkt. Waarom dan niet zoiets aanbieden? Enige verschil is dat de dichtstbijzijnde EL van AWS dan Frankfurt is maar ala..

    Het idee is niet om de data onder te brengen in een datacenter in (bvb Frankfurt), dat doet Apple nu ook al met regionale datacenters.

    Het idee is om de content onder te brengen op Apple servers op het netwerk van de ISP, en zo dus nog dichter bij de klant te staan.

    Dat bespaart verkeer op exit nodes vanuit de ISP zijn netwerk, en dus dataverkeer voor zowel de ISP als Apple.

    Oa. Netflix doet dit nu dus ook al, en plant dus bijvoorbeeld een eigen rack vol servers bij Ziggo neer, waarbij de content dus vanuit Netflix naar Ziggo wordt gepusht, en van daaruit naar alle klanten van desbetreffende ISP (zie). Hierdoor moet een film/serie maar 1x naar de ISP gestreamd worden, en kan de ISP de desbetreffende content binnen het eigen netwerk aanbieden aan zijn gebruikers.

    Beetje vergelijkbaar met Content Caching op Mac OS. Wij hebben op kantoor 100 macs. Als 1 mac de nieuwe Mac OS 10.15.3 update binnenhaalt, haalt de content cache mac mini ‘m binnen en geeft ie gelijk die download door aan die mac. De volgende 99 Macs halen de update rechtstreeks vanaf de mac mini bij ons op kantoor vandaan, waardoor we ongeveer 500GB deze maand aan bandbreedte hebben bespaard en de download veel sneller gebeurt (lokaal netwerk is gigabit).

  3. Begin maar vast met nieuwe naam verzinnen @Apple, even vergeten dat Microsoft ook een browser heeft genaamd Edge ?

  4. Ik had het idd anders gelezen Bram, thanks voor de toelichting :).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.