Apple Developer app

Nieuwe ‘Apple Developer’-app vervangt WWDC-app

Bevat het hele jaar nieuws

Apple heeft de speciale WWDC-app voor iOS een nieuwe naam gegeven. Voortaan heet de app 'Apple Developer' en kun je het hele jaar door nieuws, instructievideo's en andere informatie voor ontwikkelaars in de app vinden. Ook zit er iets nieuws in: een betaald abonnement.

Apple Developer-app

De nieuwe app werd aangekondigd op de ontwikkelaarswebsite van Apple. Er zit een nieuwsfeed in voor Apple-developers en je kunt video’s kijken over het maken van apps. Apple zegt dat de app het hele jaar door bijgewerkt zal worden. Dat is een verschil met de voorgaande WWDC-app, die slechts één keer per jaar rond juni een update kreeg. De app zal nog steeds een gids en programmaboekje zijn voor de Worldwide Developers Conference, maar biedt nu veel meer.

Je kunt nu op één plek allerlei content voor ontwikkelaars vinden. Voorheen moest je op verschillende plekken zijn om geïnformeerd te blijven, waaronder Apple’s webpagina’s voor developers. Dat is nu ook allemaal in de app te vinden, samen met informatie over de aanstaande WWDC 2020.

App Developer-app

Nieuw is dat je in de app je kunt aanmelden voor het Apple Developer Program. Dit is nodig om apps te kunnen publiceren in de App Store. Voorlopig zal het alleen beschikbaar zijn voor Amerikaanse gebruikers. Je abonnement zal jaarlijk automatisch worden vernieuwd. In de toekomst moeten er meer landen en regio’s bij komen. Inhoudelijk is de app nog op een aantal punten veranderd. Zo zit er nu een donkere modus in en is er ondersteuning voor de Koreaanse taal. Een nieuw Discover-tabblad wijst je de weg naar nieuwe content en met de verbeterde zoekfunctie vind je sneller wat je zoekt.

Apple Developer is gratis te downloaden uit de App Store. Had je de WWDC-app al, dan hoef je niets te doen: zodra de app wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie, zal hij worden vervangen door de Apple Developer-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2019, 8:02
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen appontwikkelaar, developers, ontwikkelaars, wwdc

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.