Reacties voor: Apple denkt na over universele afstandsbediening met aanpasbare interface

Uit een nieuwe patentaanvraag van Apple voor een universele afstandsbediening blijkt dat het bedrijf digitale kopieën van bestaande afstandsbedieningen wil maken door er een foto van te maken. Hiervoor is wel een iOS-appraat met een infraroodontvanger nodig.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:
16 reacties
 1. Maak maar eerst eens een TV die zijn tijd vooruit is “retrina scherm”

 2. Dit zou wel een kunnen verschijnen op de iPhone 5 met z’n ‘eventuele’ 4″/4,6″ scherm. Lijkt me wel handig als optie , niet als extra iOS apparaat

 3. Met zon logitech harmony hoef je nooit codes op te zoeken. Gewoon je apparatuur invoren, syncen en hopla… Werken.

 4. Dit zou ideaal zijn! Liefst ook nog met alle functies van de remote app!

 5. als ze nou infrarood in de iphone stoppen zodat je alleen maar de juiste codes/apparaat nummmer in hoef te voegen en je telefoon/ipod als remote kan gebruiken… daar heb ik wel interesse in

 6. ja idem geef mij maar een iPhone met infrarood en de apps volgen wel automatisch..

 7. Gestures op de ‘remote’ app en aan iTV linken is genoeg denk ik.

 8. Infrarood? Wat ouderwets, en onnodig beperkend. Het zou bluetooth of wifi moeten worden. En dan op je iDevice zien wat er op het aan te sturen apparaat gebeurd.

 9. basis idee wel leuk.. maar infra rood? wat een onzin: ik kan nu al mijn apparatuur bedienen met de bijbehorende apps, integratie van meer App’s in 1 zou mooi zijn hoef ik niet steeds te switchen van app…

 10. Wat nou codes invoeren of type opzoeken: met mijn Philips prestigo hoef ik alleen maar de aan-uit-knop van de te leren ab op de prestigo te richten en (indien in de database) klaar is Kees!

 11. Niks infrarood….

  Dit gaat volgens mij werken met apparaten die bluetooth of wifi afstandsbedieningen hebben, en die er komen achter elkaar, denk aan de afstandsbediening voor de PS3 die is al bluetooth.

  Infrarood is achterhaald

 12. Leuk idee, maar ik vind het wel vergezocht. Waarschijnlijk probeert men zoveel mogelijk ideeën zo snel mogelijk via een patent vast te leggen.

 13. @vanHorck: infrarood is nog meer in gebruik dan dat je zou denken hoor! bijna al mijn apparaten (behalve mijn ps3 dan) werken nog via infrarood. en ik ken genoeg andere apparaten die ook nog via infrarood werken. mij lijkt het dus een goede toevoeging…

 14. Ik bedien onze samsung tv al gewoon met de iphone en/of ipad via de wifi.
  Programma heeft samsung remote en werkt super.

  Veel beter dan gewoon via infrarood.
  Kan zo ook de tv in de woonkamer uitzetten als ik in bed lig.
  Altijd leuk om de partner een beetje te plagen 😉

  Liever dus een wifi ontvanger die eventueel weer verbonden is met een infrarood burst.

 15. “Zo zou je van een bestaande afstandsbediening een foto kunnen maken met je iOS-apparaat en deze uploaden in de cloud. Je krijgt dan automatisch een virtuele kopie van je afstandsbediening die je meteen kunt gebruiken”

  Ik dacht de cloud is privé, dus men kijkt dus mee wat erin staat??

 16. Dus er komen nu patenten op dingen die er al jaren zijn?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.