RIM zoekt iOS-ontwikkelaars om zakelijke iPhone- en iPad-apps te maken

RIM is op zoek naar ervaren iOS-ontwikkelaars. Het lijkt erop dat de BlackBerry-fabrikant eigen iOS-apps wil maken, bijvoorbeeld BlackBerry Mobile Fusion of BlackBerry Messenger voor iOS.

RIM is op zoek naar iOS-ontwikkelaarsRIM, bekend van de BlackBerry-telefoons, is op zoek naar iOS-ontwikkelaars. Deze ontwikkelaars moeten ervaren zijn en tenminste enkele apps in iTunes hebben staan. RIM vraagt om ontwikkelaars die complexe bedrijfsapplicaties kunnen maken, geschikt voor de iPhone en de iPad. Het Canadese bedrijf heeft eerder haar servers al geschikt gemaakt voor de iPhone en heeft ook al speciale bedrijfssoftware, BlackBerry Mobile Fusion, ontwikkeld om iOS- en Android-apparaten te beheren. Nu lijkt RIM van plan te zijn om ook eigen iOS-apps te gaan maken.


Uit de vacature blijkt dat een ervaren ontwikkelaar wordt gezocht. Het zou kunnen gaan om een mobiele app voor BlackBerry Mobile Fusion. Dat zou systeembeheerders kunnen helpen in het beheren van iPhones en iPads op hun bedrijfsnetwerk.

Het kan ook zo zijn dat RIM van plan is BlackBerry Messenger naar iOS te brengen. Al tijdenlang gaat het geruchten dat het ‘pingen’ ook naar andere platformen toe zal komen. Nu Apple haar eigen iMessage heeft ontwikkeld kan dit beter eerder dan later. Hoewel de BlackBerry-telefoons niet zo goed meer verkopen als vroeger, blijft pingen zeer populair.

Voor het eerst in jaren is niet RIM de grootste producent van smartphones in Canada maar Apple. In 2011 wist RIM 2,08 miljoen smartphones te verschepen, Apple 2,85 miljoen. Dat is een grote klap voor RIM, aangezien ze nu niet meer de grootste producent is in eigen land. RIM heeft veel moeite om te concurreren met de iPhone en niet alleen consumenten maar ook bedrijven lijken in grote getallen te kiezen voor de producten van Apple. Het afgelopen jaar is het aandeel van RIM zo’n 75 procent gedaald en het einde lijkt nog niet in zicht te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.