Apple denkt na over universele afstandsbediening met aanpasbare interface

Uit een nieuwe patentaanvraag van Apple voor een universele afstandsbediening blijkt dat het bedrijf digitale kopieën van bestaande afstandsbedieningen wil maken door er een foto van te maken. Hiervoor is wel een iOS-appraat met een infraroodontvanger nodig.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Apple bezig met universele afstandsbediening met aanpasbare interfaceAl in januari bleek dat Apple nadenkt over een universele afstandsbediening voor je televisie en andere apparaten. Uit een nieuwe patentaanvraag blijkt hoe deze techniek zou kunnen werken in de praktijk. Zo zou je van een bestaande afstandsbediening een foto kunnen maken met je iOS-apparaat en deze uploaden in de cloud. Je krijgt dan automatisch een virtuele kopie van je afstandsbediening die je meteen kunt gebruiken. Hierbij zouden dan alleen de knoppen worden getoond die je daadwerkelijk nodig hebt en dit zou het aantal afstandsbedieningen voor al je diverse apparaten drastisch terug moeten brengen.


Apple beeldherkenning voor universele afstandsbedieningDe geavanceerde afstandsbediening van Apple zou een iOS-apparaat zijn met infrarood-ontvanger. Naast deze infrarood-ontvanger zouden de camera’s en microfoons ook ingezet kunnen worden om de afstandsbediening te verbeteren. Zo zou je telefoon het logo van de televisiezender kunnen scannen of kan aan de hand van het geluid worden bepaald naar welke uitzending je aan het kijken bent.

Als Apple daadwerkelijk besluit de afstandsbediening te gaan ontwikkelen, dan kan dit veel instelwerk in de toekomst voorkomen. Als je nu van een universele afstandsbediening gebruik wilt maken moet je meestal de bijbehorende codes opzoeken en dat kan veel tijd in beslag nemen. Het maken van een foto van het apparaat is stukken handiger.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.