Reacties voor: Apple: ‘Delen van iOS bètasoftware en screenshots mag niet’

Apple heeft ontwikkelaars in een mail laten weten dat onbevoegde distributie van bètasoftware en de informatie hiervan niet is toegestaan. Zelfs het maken en delen van screenshots zou hieronder vallen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. En hoe willen ze screenshots voorkomen? Ook al zouden ze dat soort functies door de software als statistieken naar de servers van Apple sturen dan nog kan Apple niet voorkomen dat er bijvoorbeeld foto’s of video’s worden gemaakt wan toestellen met bèta software.

  2. Dat verspreiden van de beta software, daar kan ik inkomen dat ze dat verbieden, daar hebben ze intellectueel eigendomsrecht op en nog een aantal andere rechten. Maar screenshots verbieden vind ik nogal een hysterische reactie. Zeker bedoelt om het hypen van nieuwe functies nog wat extra aan te jagen.

  3. @Alfred: Nieuwe features worden juist gehypet als er wél een screenshot van een mogelijke feature lekt, dus je argumentatie is wat krom.

  4. Ik ben een groot fan ben van Apple-producten, maar ik wordt zo langzamerhand wel schijtziek van de bemoeizucht van die cowboys uit Cupertino.

    Het begint een beetje op een facistoide clubje te lijken.

    Apple schiet helemaal door in de waan de beste en oppermachtigste te zijn.

    De afrekening komt over een tijdje vanzelf. Kijk maar naar de tik op de neus die de boys van Microsoft hebben moeten incasseren.

  5. Iedereen met een Apple Developer Account ondertekent een NDA (Non Disclosure Agreement) waaraan een beschaafde mens zich dient te houden. Indien men niet akkoord is met deze NDA kan men dat weigeren en dan wordt het Developer Account niet geactiveerd.

    Dat er sujetten zijn zijn die zich aan geen enkele overeenkomst houden is een ander verhaal. Dat er fora zijn dit misbruik en niet nakomen van overeenkomsten actief ondersteunen is jammer.

    Een ander probleem is nu dat “would be testers” en andere prutsers hun bevindingen met de Beta software gaan ventileren op fora zoals de iPhone Club en zelfs om ondersteuning gaan vragen voor hun gepruts.

  6. Geen mailtje gehad.

  7. Wat?! Hebben ze “Getty Images” ingeschakeld?

    Wordt ondertussen een beetje een ‘zure’ Apple…..

  8. Zo erg zou ik het niet vinden als sommige informatie niet al maanden van tevoren bekend was. Dat houdt het tenminste spannend…soms is de lol van een nieuwe iOS-versie er al lang vanaf als de finale versie publiek wordt

  9. Je ondertekent een NDA, je bent dus gebonden aan die voorwaarden. Ik vind het niet meer dan logisch dat Apple hier pro-actiever achteraan gaat, want het was bij de laatste iOS gewoon treurig hoe mensen dit aan de laars lappen.

  10. Als ik een screenshot maak en heb mijn http-request ingeschakeld, dan zie ik dat ie naar apple.com probeert te gaan…. ze kunnen het dus wel controleren

  11. @benieuwd: Hoe kan ik dat zelf checken? Of moet ik daar een beta voor hebben…?

  12. @benieuwd: Hier screenshot gemaakt op idevice verbonden met proxy en geen enkel verkeer opgemerkt tussen iphone en buitenwereld…

  13. ik heb toch geen mail gehad..

  14. Kinderachtig gezeur van Apple weer. Jammer jammer.

  15. Origineel geplaatst door MarcoJe ondertekent een NDA, je bent dus gebonden aan die voorwaarden. Ik vind het niet meer dan logisch dat Apple hier pro-actiever achteraan gaat, want het was bij de laatste iOS gewoon treurig hoe mensen dit aan de laars lappen.

    Ja als ze rechtsgeldig zijn dan moet je je daar aan houden. 🙂
    Maar kunnen ze echt verbieden om screenshots te maken? Is dat juridisch haalbaar?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.