Belkin werkt aan camera-afstandsbediening voor iPhone

Belkin werkt aan een afstandsbediening voor de iPhone-camera. Je kunt op een knop drukken om de opname te starten en te stoppen. Het accessoire werkt via Bluetooth.

belkin-afstandsbediening-cameraDe Amerikaanse toezichthouder FCC heeft foto’s vrijgegeven van een nieuw accessoire waar Belkin aan werkt. Het gaat om een afstandsbediening voor de iPhone waarmee je draadloos foto’s kunt maken. Een dergelijk accessoire hebben we nog niet eerder gezien. Het omgekeerde wél: zo heb je bijvoorbeeld de DSLR Remote om foto’s met je Canon-camera te maken. De afstandsbediening bestaat uit twee delen: een houder die je op allerlei plekken kunt bevestigen, zodat je de iPhone onder de juiste hoek op het te fotograferen object kunt richten.

Het andere onderdeel is een afstandsbediening, die via Bluetooth werkt. Om alles te bedienen is er de Belkin LiveAction camera-app, die je gratis kunt downloaden uit de App Store. Deze app zorgt ervoor dat het filmen of fotograferen start en weer stopt, zodra je op een knop van de afstandsbediening klikt. De FCC moet het accessoire goedkeuren vanwege de draadloze functies. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend, maar mocht je op zoek zijn naar een dergelijk accessoire dan weet je dat ‘ie eraan komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2011, 21:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, belkin, remote, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.