Apple datacenter in North Carolina bedoeld voor iTunes en MobileMe

Apple's nieuwe datacenter is bedoeld voor iTunes en MobileMe. Dat heeft Apple toegegeven op een bijeenkomst voor aandeelhouders.

apple datacenterApple heeft tijdens een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt, dat het enorme datacenter dat in North-Carolina wordt gebouwd, bedoeld is voor iTunes en MobileMe. Apple gaat het datacenter nog dit voorjaar openen. Er staat in Newark (Californië) al een datacenter. De nieuwe wordt bijna vijfmaal zo groot en zal dienstdoen als Apple’s tweede datacenter. Dat leidde tot speculaties dat Apple allerlei nieuwe clouddiensten voor iTunes of MobileMe zou gaan introduceren. Apple heeft nu toegegeven dat het datacenter inderdaad voor deze twee diensten is bedoeld en dat het elk moment z’n deuren kan openen. Mogelijk horen we op 2 maart al waar Apple de extra capaciteit voor wil gaan gebruiken.

Een van de opties is dat Apple functies van de eerder gekochte muziekdienst Lala gaat gebruiken om een iTunes Cloud-versie te lanceren. Een ander steeds terugkerend gerucht stak ook deze maand de kop weer op: volgens de New York Times gaat Apple MobileMe gratis beschikbaar stellen, met opties om muziek, foto’s en bestanden online te bewaren. Voor zo’n gratis versie zou veel extra capaciteit nodig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2011, 14:46
Categorie Apple
Onderwerpen apple, datacenter, itunes, mobileme

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.