Joystickers: afneembare schermknoppen voor iPhone-games

De Joystickers zijn knoppen die je op het scherm kunt plakken. Je kunt er makkelijk games mee spelen, omdat je fysiek voelbare knoppen hebt.

joystickers
De iPhone en iPod touch zijn dankzij het touchscreen en de accelerometer erg geschikt voor spelletjes. Maar er zijn ook games waarbij het handig zou zijn om een paar fysieke knoppen te hebben. Vanuit Kickstarter is nu een nieuw project gestartom afneembare arcadeknoppen voor touchscreens op de markt te brengen. Joystickers’ Classics zijn herbruikbaar en voor allerlei games geschikt.

Je start je favoriete game, plaatst de Joysticker precies op de plaats waar de virtuele schermknop aanwezig is en kunt voortaan makkelijker op de knoppen drukken. De knop blijft op z’n plaats door een miniscule Japanse zuignap, die steeds opnieuw geplakt kan worden en geen sporen achterlaat. Je kunt zoveel knoppen op het scherm plakken als praktisch haalbaar is. Voor dit Kickstarter-project is geld nodig. De bedenkers hebben $25.000 nodig om de eerste productieronde te starten. Als je $30 doneert krijg je twee Classics uit de eerste productieronde.

scribe flow

Een alternatieve Joysticker voor de D-pad die in veel games wordt gebruikt, is er helaas nog niet. Je kunt de Joystickers voorlopig alleen gebruiken voor losse vuur-, gas- en remknoppen. De bedenkers hebben het idee echter nog verder uitgewerkt. Ze hebben het materiaal ook verwerkt in de Scribe en Flow, een pen en een penseel waarmee je op het touchscreen kunt tekenen. Bij een donatie van $50 voor dit project kom je in bezit van deze twee accessoires. De Flow lijkt op het Nomad-penseel dat we gisteren hebben besproken. Wat de schermknoppen betreft is er ook al eens iets soortgelijks vertoond op de iPad: Fling iPad-joysticks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2011, 15:18
Categorie Accessoires
Onderwerp scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.