Apple brengt iTunes 11.0.3 met nieuwe minispeler uit

Apple heeft iTunes 11.0.3 uitgebracht voor Windows en Mac. De nieuwe iTunes-versie heeft een vernieuwde minispeler met albumhoezen en een voortgangsbalk. Ook werkt iTunes beter met grote bibliotheken.

itunes-overzicht
Apple heeft vanavond een nieuwe versie van iTunes voor de desktop uitgebracht. iTunes 11.0.3 bevat een nieuwe minispeler, verbeterde weergave van muzieknummers en ondersteuning voor albums die uit meerdere schijven bestaan. De vernieuwde minispeler bevat een iets bijgewerkte weergave met albumhoezen. Ook is er nu een voortgangsbalk te zien in de minispeler, zodat je kunt zien hoe lang een nummer nog duurt. De ondersteuning voor Multi-Disc Albums houdt in dat je albums die uit meerdere discs bestaan nu ziet als één album. De update biedt ook performance-verbeteringen bij het zoeken en sorteren van grote iTunes-bibliotheken.

De nieuwste versie van iTunes is te vinden op de website van Apple. Je kunt de update ook installeren door in iTunes naar nieuwe versies te zoeken.

De minispeler werd geïntroduceerd in iTunes 11. Als de minispeler op de achtergrond draait is er weinig meer te zien dan een balkje met albumpjes en naam van de artiest. Pas als je er met de muispijl op gaat staan krijg je meer informatie te zien, zoals knoppen voor volgende en vorige nummer, komende nummers en volgorde verwisselen. De oude versie zag er zo uit:

iTunes 11 nieuwe minispeler

De nieuwe minispeler ziet er zo uit:

miniplayer-nieuw

Een wat grotere uitvoering van de minispeler is deze:
minispeler-itunes-nieuw

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 20:13
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.