Ondersteuning Pebble in andere iOS-apps vanaf nu mogelijk

iOS-ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag apps Pebble-ondersteuning geven met behulp van de PebbleKit SDK.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

PebbleKitiOS-ontwikkelaars kunnen voortaan apps maken die rechtstreeks met het smartphone-horloge Pebble communiceren, met behulp van de PebbleKit SDK. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor een sport-app om je voortgang op je horloge te tonen, of een weer-app om het weerbericht naar je pols te sturen. We zagen eerder iPhone-apps Runkeeper en FreeCaddie al vergelijkbare Pebble-ondersteuning toevoegen, maar deze ontwikkelaars werkten rechtstreeks met Pebble samen om de mogelijkheid toe te voegen. De SDK stelt iedere ontwikkelaar in staat hetzelfde zonder tussenkomst ook te doen.

De SDK is nog maar net beschikbaar gesteld, wat betekent dat er nog geen nieuwe iOS-applicaties zijn die de Pebble-functionaliteit bevatten. Dat zal vermoedelijk nog wel een paar weken duren: ontwikkelaars moeten immers eerst de mogelijkheid toevoegen, om vervolgens de app ter goedkeuring naar Apple te sturen.

Vermoedelijk zullen we eerst sport-applicaties gaan zien met de Pebble-functionaliteit. Naast de PebbleKit SDK heeft de fabrikant namelijk ook de Pebble Sports API beschikbaar gesteld, die het makkelijk moet maken voor fitness-app om ondersteuning vergelijkbaar met Runkeeper toe te voegen. Ook FreeCaddie gebruikt volgens pebble deze zelfde API.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 10:11
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.