Apple bevestigt internationale uitrol iTunes Match in België en 16 andere landen

Apple heeft in een supportdocument de uitrol van iTunes Match en iTunes in the Cloud uitgelegd. iTunes Match is wel in België, maar nog niet in Nederland beschikbaar. De Belgen kunnen ook muziek synchroniseren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes-match-cloudApple heeft vannacht een supportdocument uitgebracht, waarin ze uitleggen hoe iTunes Match en iTunes in the Cloud internationaal zullen worden uitgerold, in 17 landen. In het lijstje is België opgenomen, maar Nederland ontbreekt. Zoals we eerder op iPhoneclub schreven, wordt de uitrol van iTunes Match in Nederland vertraagd door Buma/Stemra. De uitrol was eerder stilletjes van start gegaan, waarbij Apple zelfs mensen geld teruggaf omdat er nog geen sprake zou zijn van een officiële start. iTunes Match is straks beschikbaar in 17 landen: Australië, België, Canada, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Malta, Mexico, Nieuw Zeeland, Slovakije, Spanje, Tsjechische Republiek, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Zwitserland.

Toch is dat lijstje niet helemaal compleet, want in Brazilië melden gebruikers dat ze ook toegang hebben tot iTunes Match, ook al heeft Apple het niet officieel bevestigd.

iTunes in the Cloud wel in Nederland

In een tabel is te zien welke content beschikbaar is via iTunes in the Cloud. Hier staat Nederland wel in het lijstje, maar met een beperkt aanbod van slechts 2 van de 5 beschikbare diensten. Je kunt in Nederland app en books synchroniseren via de cloud, maar geen muziek, muziekvideo’s en tv-shows. In België kun je alleen geen tv-shows uitwisselen met ‘the cloud’. iTunes in the Cloud is nu beschikbaar in meer dan 120 landen, maar slechts vier landen hebben toegang tot alle mogelijkheden (dus inclusief tv-shows): Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië.

itunes-in-cloud-uitrol

Meer info: Apple Support

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2011, 10:50
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, itunes match

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.