Beddit met iPhone-app

Apple gaat nieuwe slaapfuncties testen in bed

Apple gaat nieuwe functies testen om je slaap te meten. Het bedrijf is via dochterbedrijf Beddit een betaprogramma gestart, om allerlei experimentele functies los te laten op slapers. Ze kunnen in de toekomst worden ingebouwd in de Beddit-app, maar zouden ook kunnen leiden tot nieuwe functies op de Apple Watch.

Lange tijd is het stil geweest rond Beddit, de slaapmat die ook in de Nederlandse en Belgische Apple Stores verkrijgbaar is. Er verschenen wel kleine updates, maar de echte vernieuwingen bleven wat achterwege. Misschien gaat dat dankzij het nieuwe Beddit Beta Program veranderen. Hiermee gaat het bedrijf nieuwe functies testen om de slaapmat nog beter te maken. Deelnemers aan het betaprogramma krijgen toegang tot een experimentele versie van de Beddit-app en krijgen updates voordat ze voor het brede publiek beschikbaar komen.


Doe je mee, dan zul je wel feedback met Apple moeten delen over het gebruik van de app, instellingen, slaapresultaten en diagnostische informatie. Er zullen ook af en toe enquetes worden verstuurd. Je moet dan ook vooraf toestemming geven om te kunnen deelnemen. Op het betreffende formulier staat hoe de data wordt gedeeld met Apple.

Beddit slaapmonitor

Omdat het vrijwillig is bepaal je zelf of je meedoet en je kunt ook elk moment weer stoppen. Je gaat dan weer terug naar de standaard versie van de Beddit-app, die in de App Store te vinden is. Krijg je spijt, dan kun je weer terugkeren in het programma.

Helaas kunnen alleen mensen meedoen die in de VS wonen en de slaapmat in de VS gebruiken. Er zijn ongetwijfeld Nederlanders en Belgen die aan dat profiel voldoen, maar het maakt de groep deelnemers helaas wel een stuk beperkter (en minder gevarieerd). Verder moet je tussen de 22 en 75 jaar oud zijn en beschikken over een Beddit Sleep Monitor 3.5. Dit is het nieuwste model, dat sinds december 2018 in de winkel ligt.

Apple is sinds 2017 eigenaar van Beddit. Het bedrijfje maakt een lange slaapmat die je over het matras legt en via een USB-kabel aansluit. De data die Beddit verzamelt komen terecht in HealthKit. Je kunt er eentje kopen voor rond de 150 euro in de Apple Store.

Beddit 3.5 slaapmonitor met app.

Weinig slaapfuncties bij Apple
Apple biedt zelf weinig slaapfuncties. Er is wel een Bedtijd-modus en er is ook een Bedtijd en Waakmelder op de iPhone maar op de Apple Watch ben je aangewezen op apps van derden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2019, 7:53
Categorie Accessoires
Onderwerp slapen
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.