Apple-Microsoft-Hololens

‘Apple kaapt Microsoft-werknemer weg voor augmented reality-project’

Apple zou een werknemer van Microsoft HoloLens weggekaapt hebben, maar waarom? Verschillende analisten beweren dat het wederom bewijs is dat Apple aan een eigen augmented reality-project werkt.

Apple-Microsoft-Hololens
Apple heeft een audio engineer bij Microsoft weggekaapt die aan de HoloLens werkte: een bril die augmented reality (AR) mogelijk maakt. De ontwikkeling sluit aan bij eerder bewijs dat Apple aan een soortgelijk project werkt.

Analist Travis Jakel ontdekte dat Nick Thompson op LinkedIn ineens laat zien dat hij bij Apple werkt, terwijl hij eerst toch echt bij Microsoft als HoloLens Audio Hardware Engineering Lead de kost verdiende. Volgens zijn LinkedIn heeft Thompson van september 2012 tot juli 2015 bij Microsoft aan de HoloLens gewerkt.

Thompson is geen onbekende van Apple, hij heeft er namelijk al eerder bijna zeven jaar lang gewerkt. Zo werkte hij mee aan het ontwerp en uitwerking van het audiosysteem van Mac-producten en de eerste generatie Apple TV, zo schrijft AppleInsider.

Nick-Thompson-AR

Meer bewijs

Voor analist Gene Munster reden genoeg om te beweren dat Apple achter de schermen werkt aan een eigen augmented reality-project.

Eerder dit jaar zei Munster dit ook al in een bericht aan investeerders. Het feit dat Apple in mei 2015 het augmented reality-bedrijf Metaio kocht gooide alleen maar meer olie op het vuur.

Augmented Reality is een manier om virtuele content in de echte wereld te laten zien door middel van een headset of display. Google Glass is een van de bekendste voorbeelden van augmented reality.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2015, 15:59
Categorie Geruchten
Onderwerpen augmented reality, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.