Tep-icon

Tep-app combineert een fitnesstracker met een Tamagotchi

De gele giraffe in de Tep-app verzorg je door jezelf fysiek in te spannen, waardoor deze app een fitnesstracker combineert met een Tamagotchi. Krijgt Tep je aan het rennen?

Tep-icon
Tamagotchi waren in de jaren negentig mateloos populair, maar ook in 2015 kunnen deze virtuele diertjes nog een functie vervullen. De cartooneske giraffe Teppy wil jou actiever maken, omdat dit de enige manier is om voor hem te zorgen via de Tep-app.

Voordat je deze virtuele giraffe kunt gaan verzorgen dien je eerst een account aan te maken. Dit gaat gelukkig vrij snel, en voor je het weet staart je persoonlijke giraffe je aan. Geef hem een naam, een petje en schoenen en je kunt beginnen met sporten.

Door te fietsen, rennen en wandelen verzorg jij het diertje namelijk. Ook tijdens je workout laat het beest van zich horen via geluidseffecten. Een sportmaatje dus, die energie krijgt als jij je inspant.

Tep-Giraffe Tep-app

Tep heeft Fitbit- en Jawbone-ondersteuning

Tep trackt jouw activiteiten op basis van GPS maar je kunt er ook je Fitbit of Jawbone wearable aan koppelen om gegevens aan de app door te spelen. Na afloop van een workout krijg je in een overzicht te zien hoe je het gedaan hebt, welke afstand je gelopen of gefietst hebt en wat je gemiddelde snelheid was. Ook verzamel je gouden muntjes, waarmee je nieuwe kleding, eten en achtergronden voor je Teppy kunt kopen.

Door het cartooneske design van de app zal Tep ongetwijfeld aansluiting vinden bij een jonger publiek, al zullen volwassenen die vroeger een Tamagotchi hebben gehad er vast ook lol aan kunnen beleven.

Jammer genoeg is er geen introductie in de app aanwezig, waardoor je in het begin niet zo goed weet wat je allemaal kunt doen. Graaf dus even door de instellingen om bekend te raken met de Tep, en besluit na afloop van een workout of deze giraffe een blijvertje is, of hetzelfde lot beschoren is als die Tamagotchi die ergens op zolder ligt te verstoffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2015, 13:23
Categorie Apps
Onderwerpen fitnesstracker, tamagotchi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.