Vuzix Blade AR-bril

Binnenkort honderdduizenden iPads met AR-bril in gebruik

Als Apple ooit een AR-bril uitbrengt, zou het wel eens snel kunnen gaan, met miljoenen gebruikers in een paar jaar. Maar tegen die tijd zijn er ook al honderdduizenden AR-brillen op een andere manier in gebruik, want het beveiligingsbedrijf Sword gaat ze nu al in combinatie met een iPad in gebruik nemen.

Honderdduizenden AR-brillen

Misschien is Sword iets te voorbarig, want volgens geruchten komt er al in 2020 een AR-bril van Apple. Sword schaft voorlopig Vuzix Blade AR-headsets aan en koppelt ze met een Apple iPad. Het zou gaan om de grootste bestelling van slimme brillen tot nu toe. Sword gaat ze gebruiken om gevaarlijke situaties te herkennen op luchthavens, sportstadions en bij overheidsgebouwen. Apple heeft de deal niet bekendgemaakt of bevestigd, maar dat komt misschien omdat het wat gevoelig ligt dat voor een ander merk AR-brillen is gekozen. Zelf zou Apple volgens geruchten willen samenwerken met Valve.


Sword heeft 7,11 miljoen gestoken in de aanschaf van AR-brillen. Deze kunnen informatie tonen die van een smartphone, tablet of ander apparaat afkomstig is. De brillen die Sword heeft aangeschaft zijn vergelijkbaar met die in de winkel liggen voor consumenten. Ze werken ook samen met Alexa.

Als je binnenkort iemand met een grote zwarte bril ziet rondlopen op een vliegveld, dan zou je te maken kunnen hebben met een beveiligingsmedewerker met een Vuzix-bril op de neus. Sword zorgt ervoor dat ze handsfree allerlei informatie tot hun beschikking hebben. In dit geval zullen ze worden gekoppeld met iPads, voorzien van specialistische software.

Vuzix app bril connected

Momenteel heeft Sword gekozen voor de 9,7-inch iPad met extra elektronica, zoals een camerasysteem waarmee je kunt detecteren of iemand wapens heeft verstopt. Als je met deze camera naar de verdachte persoon kijkt, dan krijg je op de iPad een 3D-model te zien met markeringen waar de wapens zijn verstopt.

Vuzix Blade AR-bril

Omdat Vuzix Blade-brillen ook zijn voorzien van een camera is het goed denkbaar dat het voortaan op deze manier gaat werken. De brillen zijn ook geschikt voor gezichtsherkenning, maar het is nog niet duidelijk of de beveiligingsmedewerkers voortaan met een bril met ‘superzicht’ gaan rondlopen, of dat het puur gaat om het tonen van dienstmededelingen. Op termijn wil Sword honderdduizenden iPads met Vuzix-brillen in gebruik hebben. Ze zouden zelfs de bekende security-poortjes op vliegvelden kunnen vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.