Apple aangeklaagd om misleidende Siri-reclames

Apple is aangeklaagd door een ontevreden Amerikaanse iPhone 4S-gebruiker, die zegt misleid te zijn door de Siri-televisiereclames. In de praktijk zou de virtuele assistent veel minder goed reageren.

SiriApple is aangeklaagd door iPhone 4S-gebruiker Frank Fazio. Hij zegt misleid te zijn door de reclames over Siri. In het echt zou Siri veel minder goed reageren: de virtuele assistent denkt lang na, heeft moeite met het interpreteren van wat je precies zei en weet vaak niet een correct antwoord te geven. Fazio vraagt om een nog niet nader bepaalde schadevergoeding.

Volgens Fazio wekken de televisiereclames over Siri het idee dat je zonder veel moeite meerdere commando’s kunt invoeren. In de praktijk is de virtuele assistent volgens Fazio niet meer dan een nog niet afgemaakt product. Fazio zit er niet helemaal naast: Siri bevindt zich immers nog in een bèta-fase. Dit staat ook vermeld op de website van Apple. In de aanklacht staat het volgende vermeld:

[I]n many of Apple’s television advertisements, individuals are shown using Siri to make appointments, find restaurants, and even learn the guitar chords to classic rock songs or how to tie a tie. In the commercials, all of these tasks are done with ease with the assistance of the iPhone 4S’s Siri feature, a represented functionality contrary to the actual operating results and performance of Siri.

Afgelopen maand wonnen Apple en Vodafone nog een rechtszaak tegen een klant in Engeland, die zich ook door reclames over Siri misleid voelde. In dit geval was het gebrek aan locatievoorzieningen voor Siri reden voor de aanklacht. De rechter bepaalde uiteindelijk dat de bedrijven niks verkeerd hadden gedaan, omdat de reclame geen kaartendiensten liet zien in Engeland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2012, 9:22
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen rechtszaak, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.