Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple en Motorola probeerden vorig jaar te schikken

Apple en Motorola zouden vorig jaar hebben geprobeerd om te schikken. Dit blijkt uit documenten gepubliceerd door de Europese Unie. Apple weigerde uiteindelijk om akkoord te gaan.

Apple MotorolaVolgens documenten gepubliceerd door de Europese Unie, waren Apple en Motorola eind 2011 met elkaar in gesprek over een mogelijke schikking. Door licenties af te nemen op elkaars patenten, zouden de rechtszaken tussen de bedrijven vermoedelijk overbodig zijn. Volgens de documenten werd er bij de gesprekken gezocht naar deals waar meerdere Android-exploitanten baat bij hadden, maar waarbij beide partijen evenveel moesten afstaan. Apple weigerde uiteindelijk de onderhandelingen voort te zetten.


De gesprekken tussen Apple en Motorola zouden op verzoek van de rechter zijn aangegaan. Op deze manier hoopte het gerechtshof een grote patentzaak te voorkomen. Volgens Florian Mueller van FOSS Patents was Apple bij één gesprek niet bereid om te onderhandelen, wegens de eisen die Motorola vooraf gesteld zou hebben. Deze precieze eisen worden in het document niet verklaard, maar het zou mogelijk kunnen gegaan om de 2,25 procent omzet van iedere verkochte iPhone die Google eerder eiste. Motorola is afgelopen jaar overgenomen door Google.

Apple en Motorola zijn op het moment verwikkeld in verschillende rechtszaken over het gebruik van elkaars patenten. Dit leidde eerder nog tot het tijdelijke verbod van de iPhone en iPad in Duitsland.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.