‘Apple gaat ruim 1 miljoen iPads verkopen op eerste verkoopdag’

Analist Gene Munster verwacht dat Apple op de eerste verkoopdag meer dan 1 miljoen iPads gaat verkopen. Hij baseert zich op eerdere cijfers van de iPhone 4. Van de eerste generatie iPad werden 300.000 verkocht op de eerste dag.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad airplayAanstaande vrijdag is het zover: de iPad gaat in de verkoop in de VS, Duitsland, Frankrijk en enkele andere landen. Zo’n eerste verkoopdag is een gigantisch evenement: wie zijn iPad niet in de voorverkoop heeft besteld, zal urenlang in de rij moeten staan. De gekte is niet exclusief Amerikaans, want in Londen staan de eerste wachtenden al in de rij. Hoeveel Apple op de eerste verkoopdag gaat verkopen weet niemand, maar de bekende Apple-analist Gene Munster heeft alvast een schatting gedaan. De nieuwe iPad wordt een verkoopklapper voor Apple: er zullen de eerste dag tenminste 1 miljoen stuks over de toonbank gaan.

Dat schreef Munster in een notitie aan investeerders. Daarmee maakt Apple weer een hoop goed, nadat eerder de verkoop weer wat afnam in afwachting van het nieuwe model. Wall Street verwacht dat Apple dit kwartaal 10,1 miljoen iPads verkoopt. Als Apple daadwerkelijk 1 miljoen stuks op één dag verkoopt, moet het gemakkelijk haalbaar zijn om die 10,1 miljoen te halen. Hoe anders was de situatie twee jaar geleden, toen Apple op de eerste verkoopdag van de eerste generatie iPad ‘maar’ 300.000 stuks verkocht. Om te kunnen bepalen hoeveel iPads er van de derde generatie zullen worden verkocht, trok Munster de parallel met de lancering van de iPhone 4 in 2010. Die kwam op de markt nadat er 50 miljoen iPhones waren verkocht. De derde generatie iPad zou daarmee vergelijkbaar zijn omdat er iets meer dan 55 miljoen iPads zijn verkocht.

Online is de iPad inmiddels uitverkocht. In Nederland kunnen we de nieuwe iPad op 23 maart verwachten. De helft van de iPadclub-lezers is van plan om de nieuwe iPad te gaan kopen, bleek eerder uit een poll.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:23
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.