3D Touch op de iPhone 6s.

‘Apple en grotere toestellen populair bij de Kerstman’

Apple heeft goede zaken gedaan deze kerst. Van alle nieuwe toestellen die geactiveerd zijn, ging het om 49% van de gevallen om een apparaat van Apple. Gekeken naar de gehele markt zijn vooral grote smartphones erg in trek.

Kerstmis zit er inmiddels weer op, dus de cadeaus zijn uitgepakt en de iedereen is in de weer met de nieuwe speeltjes. Flurry heeft onderzoek gedaan welke nieuwe toestellen er allemaal geactiveerd zijn sinds de kerstdagen en hierbij is er goed nieuws voor Apple. In totaal blijkt 49% van alle nieuwe toestellen afkomstig te zijn van Apple.

Apple neemt de leiding in nieuwe toestellen

Apple heeft net als vorig jaar de leiding genomen wat betreft het activeren van nieuwe toestellen. Hoewel het percentage lager is dan vorig jaar (51,3%), is 49,1% van de toestellen afkomstig van Apple. De nummer twee in dit onderzoek is Samsung (19,8%), terwijl Nokia, LG en Xiaomi het lijstje afmaken (2% of lager). Het onderzoeksbureau heeft ook gekeken welke formaten het meest populair waren, ingedeeld in verschillende categorieën.

Nieuwe toestellen geactiveerd tijdens Kerstmis, verdeeld per merk.

Phablets populair tijdens de kerst

Uit de cijfers blijkt dat zogenaamde phablets, toestellen die qua formaat tussen een smartphone en een tablet in liggen, veruit het populairst zijn. Dit komt voornamelijk door de grote Android toestellen, want als er gekeken wordt naar enkel iOS-toestellen, heeft slechts 12% van de geactiveerde apparaten het formaat van een phablet. In het geval van Apple gaat dat om de iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus. Het merendeel van de Apple-toestellen is van een medium formaat (65%), terwijl de tablets 23% van het geheel bepalen. Dit is verdeeld in kleine tablets (9%, iPad mini), terwijl de overige tablets 14% voor hun rekening nemen. Het gaat hier om een combinatie van gewone iPads en de nieuwe iPad Pro. Het bedrijf merkt op dat deze extra grote iPad slechts 1% voor zijn rekening neemt.

Nieuwe toestellen geactiveerd, verdeeld per formaat.

Als je kijkt naar de totale markt dan is te zien dat de 18% van de nieuwe toestellen een tablet betreft, terwijl de overige 82% betrekking heeft op smartphones. Het onderzoeksbureau baseert de cijfers op het analyseren van ruim 780.000 apps. De cijfers laten in ieder geval zien dat de grotere toestellen aan populariteit winnen, terwijl veel iCulture-lezers juist zitten te wachten op een kleinere iPhone. Heb jij voor de kerst een nieuw toestel gekregen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2015, 9:08
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen kerst, phablet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.