iPhone 5s iPhone 6

Apple heeft 1 miljard iDevices verkocht

Een nieuwe mijlpaal voor Apple: inmiddels zijn er meer dan één miljard iDevices apparaten over de toonbank gegaan. Daarbij telt Apple de iPhone, iPad en iPod touch bij elkaar op.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5s iPhone 6Apple heeft afgelopen kwartaal niet alleen een recordaantal iPhones verkocht: er is ook een belangrijke, nieuwe mijlpaal bereikt. Tim Cook vertelde tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers dat er inmiddels één miljard iDevices over de toonbank zijn gegaan.


Apple heeft het met de term ‘iDevices’ over de apparaten waar iOS op geïnstalleerd kan worden: de iPhone, iPad en iPod touch. Het is onduidelijk of Apple ook de Apple TV meetelt bij deze cijfers – deze draait op een aangepaste versie van iOS. Volgens Tim Cook was nummer één miljard een iPhone 6 Plus met 64GB opslag – die door Apple zelf is gekocht. De iPhone wordt nu op het Apple-hoofdkantoor bewaard ter ere van de mijlpaal.

Afgelopen nacht werd bekendgemaakt dat Apple maar liefst 74,5 miljoen iPhones heeft verkocht in het afgelopen kwartaal. Een groei van bijna 50 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Volgens Apple-CEO Tim Cook waren er afgelopen kwartaal veel nieuwe klanten die hiervoor nog nooit een iPhone hadden gekocht. In drie jaar tijd zag Apple nog nooit zoveel Android-gebruikers overstappen op een iPhone. Slechts een klein deel van de kopers had hiervoor een iPhone en kocht een upgrade.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2015, 10:29
Categorie Apple
Onderwerpen mijlpaal, tim cook
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.