MacBook Pro toetsenbord

Apple overweegt MacBook met virtueel toetsenbord

Ook betere bescherming tegen stof

Dat Apple altijd werkt aan verbeteringen voor de MacBooks moge duidelijk zijn. De MacBook Pro 2018 kreeg bijvoorbeeld de derde generatie vlindertoetsenbord. Maar Apple werkt aan nog meer verbeteringen voor de toetsenborden.

Dat blijkt uit het feit dat er drie nieuwe patenten zijn aangevraagd door het bedrijf uit Cupertino. Die bevatten belangrijke verbeteringen voor de toetsenborden van de MacBooks. Vooral interessant is een patent rond een virtueel toetsenbord dat voortborduurt op het principe van de Touch Bar.


Virtueel toetsenbord in je Mac
De patenten beschrijven vooral de body van de MacBook en hoe die ingericht moet worden om een virtueel toetsenbord mogelijk te maken. Het idee is dat de plek waar je toetsenbord normaal zit nu voorzien is van een transparant materiaal. Denk daarbij aan glas, of een laag plastic. Daaronder zitten sensoren die kunnen registreren waar je je vingers plaatst en hoe hard je drukt.

Een idee waar Apple mee lijkt te spelen, is om daar nog een extra display onder te plaatsen. Dat zou dan afhankelijk van de instellingen of het gebruik van je MacBook bepaalde tekens kunnen weergeven. Stel dat je dus in een taal moet typen met veel trema’s en accenten op letters, dan kunnen die ergens op dat virtuele toetsenbord weergegeven worden.

Apple toetsenbord patent

Het principe doet een beetje denken aan de Touch Bar, die Apple in de loop van 2016 onthulde. De functie daarvan wisselt per programma dat je gebruikt, waarmee Apple je wil helpen om efficiënter met je apparaat te werken. Ook deze toetsen zouden aanraakgevoelig kunnen zijn, waardoor je dus bijvoorbeeld zonder naar je touchpad te hoeven muisbewegingen kan maken. Dit zou dan allemaal gecombineerd worden met haptische feedback, waardoor je als gebruiker wel het gevoel krijgt echte toetsen in te drukken.

Vervangbaar en stofvrij toetsenbord
Ook interessant is een versie van het patent, waarbij de MacBook een compleet plat oppervlak heeft op de plek van het toetsenbord. Je zou dan het toetsenbord als een losse accessoire aan kunnen schaffen. Tot slot heeft Apple nog patent aangevraagd op een membraan dat doet denken aan dat van de MacBook 2018, waardoor stof geen kans meer heeft en je toetsen niet zo snel vies worden.

Mocht je daar interesse in hebben, kan je de patentenaanvragen bekijken op de site van het Amerikaanse patentbureau. Het patent rond een virtueel toetsenbord vind je hier; dat rond het toetsenbord als losse accessoire hier en het membraan hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2018, 19:00
Bron Bron Apple Insider
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, toetsenbord
Device MacBook
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.