App Store Award 2021

Reacties voor: Zo gaat Apple de Europese App Store aanpassen voor sideloading

Apple verlaagt de tarieven voor appmakers in de EU als ze akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden. Vandaag heeft het bedrijf een pakket maatregelen bekendgemaakt die te maken hebben met een aanstaande EU-wetgeving (DMA). Er komen alternatieve marktplaatsen voor apps en ontwikkelaars mogen alternatieve betaalmethoden gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Ik ben bang dat diverse grote apps (lees Facebook, X, Instagram, tiktok en Spotify) uiteindelijk alleen beschikbaar komen buiten de Appstore en je dus gedwongen wordt om deze buiten de Appstore te installeren.

    • Origineel geplaatst door Skye

      Ik ben bang dat diverse grote apps (lees Facebook, X, Instagram, tiktok en Spotify) uiteindelijk alleen beschikbaar komen buiten de Appstore en je dus gedwongen wordt om deze buiten de Appstore te installeren.

      Dat gaat echt niet gebeuren hoor.

    • Weer een goede reden om te stoppen met ‘Social’ media, lijkt me.

  2. Het is allemaal niet zo eng, uiteindelijk is en blijft het allemaal de keuze van de consument. Ik kan het alleen maar toejuichen.

    Sowieso zullen iPhones/iPad’s nu minder snel in de vuilnisbak belanden, omdat Apple ze niet meer update. De markt van oude iPhone’s/iPad’s is groot en er zullen vanaf nu ontwikkelaars zijn die bijvoorbeeld een up-to-date browser uitbrengen, zodra safari geen upgrade meer krijgt via de iOS update.

    Eén verouderdere Safari browser op je iPad maakt je iPad nutteloos! Dat is nu dus voorbij, omdat je een alternatieve browser kunt installeren!

  3. Ik baal hier zo erg van, dit betekent dat we nu die virus ellende ook op iOS krijgen.
    Hoe kunnen ze het bedenken in Brussel 😡

    • Er staat toch nergens dat je verplicht buiten de store om moet installeren. Die mogelijkheid komt er bij, prima toch. Je installeert alleen van bronnen die je vertrouwd.
      Vind het alleen wel belachelijk dat Apple hier 50 cent per app voor wil rekenen. Toen Unity dit voorstelde was de wereld te klein.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.