Zo had de App Store er in de jaren tachtig uitgezien

App Store Retro laat zien hoe de App Store eruit had gezien op een 386-pc in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Erg rustgevend.

De App Store is druk en kleurrijk, maar daardoor ook wat onoverzichtelijk. Hoe zou het er in de jaren tachtig van de vorige eeuw uit hebben gezien? Dat valt te bekijken op App Store Retro, in de stijl van MS-DOS.


App Store in 1980

App Store anno 1980

Je kunt zelfs de zoekfunctie in stijl gebruiken en bladeren door de meest populaire apps in verschillende categorieën. Als je de beschrijvingen van de apps wilt zien word je helaas wel doorgestuurd naar de normale pagina’s van de App Store.

App Store Retro is een project van Andrey Tkachenko, die hiermee zijn website Appstorio wil promoten, waarop ranglijsten van apps te vinden zijn. Het is gebaseerd op het thema Bootstra.386 voor Bootstrap. Het getal verwijst naar de 386-pc’s met Intel 80386-processor waar mensen in de jaren tachtig op werkten.

Zou het niet een idee zijn als Apple ook zo’n simpele versie van de App Store beschikbaar zou stellen? Voor mensen die gek worden van te veel visuele indrukken of slechtziend zijn, waardoor ze al die fraaie plaatjes helemaal niet nodig hebben.

Via: ProductHunt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.