App Store groeit sneller dan iTunes Music Store

De App Store groeit tweemaal zo snel als de iTunes Music Store, heeft Roughly Drafted berekend. Volgens een schatting wordt volgend jaar het aantal van 1 miljard gehaald, zowel in aantallen als in omzet.

iphone app storeDe iPhone App Store heeft volgens de laatste statistieken de iTunes Music Store ingehaald als je naar de groeicijfers kijkt. De App Store leverde 70 miljoen iPhone-applicaties af in augustus 2008 en dat leverde zo’n $70 miljoen omzet op voor Apple. Volgens schattingen gaat Apple volgend jaar de grens van $1 miljard omzet overschrijden waarbij eveneens op 1 miljard downloads wordt gerekend. Apple iTunes had meer dan twee jaar nodig om het getal van 1 miljard te halen.

Nu is de vergelijking niet helemaal eerlijk, want in de App Store zijn ook veel gratis applicaties verkrijgbaar. Van de andere kant: als elke gedownloade applicatie inderdaad zo’n $1 waard is, zoals de berekening van Roughly Drafted beweert, dan is dat goed vergelijkbaar met de gemiddelde verkoopprijs van de iTunes Music Store, waar de muzieknummers bij de lancering allemaal $0,99 kostten (iTunes Plus bestond nog niet). Zelf als de nieuwigheid er voor de meeste gebruikers wel vanaf is, heeft Apple weinig te vrezen: de App Store groei op dit moment tweemaal zo snel als de iTunes Music Store dus zelfs wanneer de verkoop wat afvlakt zijn de groeicijfers nog goed.

Via: Roughly Drafted

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2008, 16:09
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen app store, downloaden, groei, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.