iPhone firmware 2.1 heeft opnieuw pincode-lek

In firmware 2.1 is opnieuw een beveiligingslek gevonden, die te maken heeft met de pincode. Het is

Pincode-lek op iPhone 2.1Apple zou in firmware 2.1 het eerder ontdekte wachtwoord-lek oplossen. Dat is gebeurd, maar nu blijkt er opnieuw een probleem met de wachtwoorden in firmware 2.1, die echter minder ernstig is. iClarified ontdekte dat als je de wachtwoordbeveiliging inschakelt en de previewfunctie van SMS-berichten uitschakelt, je nog steeds de inhoud van SMS-berichten kunt zien.

Om het lek te controleren ga je naar je instellingen, waar je een pincode instelt en het tonen van een SMS-voorvertoning uitschakelt, zoals op het hierboven getoonde screenshot is aangegeven. Schakel je iPhone uit, ga naar het scherm voor nooroproepen en wacht tot er een SMS-bericht binnenkomt (het is handig om met een vriend af te spreken om een SMS-bericht te sturen, anders zit je eeuwig te wachten). Het complete SMS-bericht blijkt nu leesbaar, ook al had je aangegeven dat de preview niet getoond moet worden. Da’s geen schokkend beveiligingslek, maar alweer een slordigheid die Apple zelf had moeten ontdekken (en oplossen).

Er is ook nog steeds een oude bug, die al meerdere firmwareversies meegaat en ook in firmware 2.1 nog steeds aanwezig is: via de noodoproepen kun je niet alleen 112 maar ook elk ander gewenst nummer bellen.

Via: iClarified
Nieuwstip van Slodo en Gregor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2008, 17:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen pincode, preview, sms, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.