iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Wakeout, Swarm, Wikipedia en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de apps die op onze website zijn besproken, zoals Wakeout, Swarm, Wikipedia en meer.

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

Wakeout

Hoe kun je als nieuwe wekker-app nog vernieuwend uit de hoek komen? De nieuwe Wakeout-app daagt je uit om te gaan sporten. Voor de korte oefeningen hoef je je bed niet eens uit, maar het zorgt er wel voor dat je energiek je bed uitstapt. Kortom, wakker worden met een workout. Lees ons artikel over Wakeout.

Swarm

Swarm, de app die een aantal jaar terug uit Foursquare ontstond, slaat weer een nieuwe weg in. In de volledig vernieuwde app staat het inchecken en omhoogklimmen in de ranglijsten niet langer centraal. Swarm positioneert zich voortaan als een soort reisdagboek, dat je ook zonder vrienden kan gebruiken. Lees er alles over in ons artikel over Swarm.

Wikipedia

Een donkere modus in iOS zelf lijkt er voorlopig niet te komen. Maar gelukkig zijn er wel apps die hun eigen donkere modus toevoegen. Sinds deze week kunnen we de officiële Wikipedia-app ook aan dit rijtje toevoegen. Zo is het lezen in de avonduren (of bij weinig omgevingslicht) aanzienlijk aangenamer voor je ogen. Ook zijn er in de laatste update speciale iMessage-stickers toegevoegd. Lees ons artikel over Wikipedia voor alle details.

NS Reisplanner Xtra

Twee maanden terug verscheen de compleet vernieuwde NS Reisplanner Xtra. Maar daarin ontbraken nog wel een aantal functies, zoals de treinradar waarmee je kunt zien waar een sprinter of intercity zich bevindt. Die functie keert nu met de laatste weer terug. In ons artikel over NS Reisplanner Xtra zetten we ook wat andere verbeteringen voor je op een rij.

Dropbox

Een extra stap in het inlogproces, ook wel tweestapsverificatie, verbetert de beveiliging van je account. Helaas is het soms wat omslachtig. Dropbox-gebruikers kunnen voortaan de iOS-app gebruiken om op de desktop in te loggen, hetgeen veiliger is dan een sms-bericht. Hoe het werkt lees je in ons artikel over Dropbox.

OneDrive

Microsoft bracht deze week een grote update uit voor OneDrive. Daarin zijn voor Office 365-gebruikers de nodige functies toegevoegd. Zij kunnen nu meerdere documenten scannen met de ingebouwde documentscanner en hele mappen offline bewaren. Meer over alle vernieuwingen lees je in ons artikel over OneDrive.

YouTube

Je kon op YouTube al video’s liken en erop reageren. Maar deze week kwam daar nog een nieuwe functie bij. De YouTube-app voor iOS heeft een heuse eigen chatfunctie gekregen, waarmee je met meerdere gebruikers tegelijk over video’s kunt discussiëren. Die werd al langere tijd getest, maar is nu voor iedereen beschikbaar. Meer over deze nieuwe chatfunctie lees je in ons artikel over YouTube.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.