Microsoft OneDrive laat je meerdere documenten scannen en mappen offline bewaren

Office 365-gebruikers kunnen nu een stuk meer doen met de OneDrive-app. Met de nieuwste update kun je complete mappen offline bewaren. Ook is er een verbeterde documentscanner.

Microsoft heeft een grote update van haar OneDrive-app (link) uitgebracht, waardoor er meer opties bij komen voor Office 365-gebruikers. Zo is de documentscanner flink verbeterd en kun je complete mappen offline bewaren. De app van de clouddienst voor iPhone en iPad is ook nog eens helemaal opnieuw opgebouwd, wat moet zorgen voor verbeterde prestaties.


Microsoft OneDrive met Bestanden-overzicht.

Microsoft OneDrive: documentscanner en offline mappen

De iOS-app van Microsoft OneDrive had eerder al een documentscanner, maar daar zijn voor Office 365-gebruikers allerlei extra opties bij gekomen. Zo is het voor deze gebruikers mogelijk om zoveel documenten te scannen als je wil, waarna je deze kunt samenvoegen tot een enkel PDF-bestand. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld een brief die uit twee kantjes bestaat, meteen vanuit OneDrive kunt samenvoegen tot één digitale versie. Ook kun je de gescande pagina’s bijsnijden, draaien en verwijderen, zodat het scanresultaat zo goed mogelijk wordt.

Als je graag offline werkt met Microsoft OneDrive, dan komt versie 9.1 goed van pas. In plaats van het stuk voor stuk downloaden van enkele bestanden, kun je nu meteen een gehele map offline bewaren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een map lang ingedrukt te houden en de nieuwe offline-optie aan te tikken. Microsoft heeft aangegeven dat deze functie momenteel uitgerold wordt, dus het kan zijn dat deze voor jou nog niet zichtbaar is.

De app heeft ook nog nieuwe deelmogelijkheden gekregen, waardoor je een specifiek bestand alleen voor een bepaalde tijd kunt delen. Je maakt in OneDrive nu een koppeling die op een bepaalde datum verloopt, waardoor het gedeelde bestand niet meer te bereiken is. Je kunt kiezen voor een specifieke datum tot een periode van wel twee jaar. Je kunt deze functie gebruiken door een bestand ingedrukt te houden, op Delen te tikken en te kiezen voor Koppelingsinstellingen. Ook dit werkt alleen voor Office 365-gebruikers.

Bekijk ook

De beste cloudopslagdiensten voor iPhone en iPad

Welke clouddiensten voor iPhone en iPad zijn de beste? Wij bekeken de verschillende diensten en wijzen aan welke de beste zijn. Waar krijg je veel gratis opslag? Bij welke zit het goed met je privacy?

Tot slot is er een nieuwe weergave voor mensen met een werk- of schoolaccount. In deze Ontdekken-weergave kun je documenten vinden die voor jou relevant zijn, op basis van met wie je samenwerkt en de de inhoud waar je aan werkt. De overige gebruikers van OneDrive krijgen volgens Microsoft een verbeterde ervaring, want de app is geheel herschreven. Dit moet zorgen voor minder bugs en betere prestaties. Ook resulteert dit in meer mogelijkheden, want Microsoft geeft aan dat er in de toekomst sneller nieuwe functies aan zitten te komen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 augustus 2017 om 17:07
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.