Treinradar in vernieuwde NS Reisplanner Xtra-app.

NS brengt treinradar weer terug in Reisplanner Xtra-app

De treinradar is weer terug in de NS Reisplanner Xtra-app. De vernieuwde NS-app moest het nog zonder de treinradar doen, maar je kunt nu weer zien waar je trein precies rijdt.

Exact twee maanden geleden bracht de NS de compleet vernieuwde Reisplanner Xtra-app uit. Versie 5.0 bracht een compleet nieuw design, maar sommige functies hadden het helaas nog niet gered. De populaire treinradar is daar een goed voorbeeld van, maar sinds de komst van de meest recente versie van de NS-app is ook deze weer terug.

Treinradar in vernieuwde NS Reisplanner Xtra-app.

Treinradar terug in NS Reisplanner Xtra

De treinradar werd voor het eerst in januari 2016 aan de NS-app toegevoegd. Met de treinradar kun je van elke sprinter en intercity precies zien waar deze is. Dit komt vooral van pas als je bij het perron nog op de trein staat te wachten en onduidelijk is hoe erg de vertraging is. De treinradar was in de vernieuwde NS-app de grote afwezige, maar met ingang van versie 5.0.10 is deze weer in de Reisplanner Xtra-app te vinden.

Je vindt de vernieuwde treinradar op twee plaatsen. De makkelijkste manier om de treinradar te bekijken is via het Meer-kopje in de onderste knoppenbalk. Tik daar op Treinradar en je ziet direct een kaart met daarop alle treinen die je via de radar kunt volgen. Je kunt hier ook meteen filteren op Intercity of Stoptrein, maar je kunt ook zoeken op basis van treinstelnummer. De andere manier om de treinradar te openen, is direct via het detailscherm van een specifieke reis. Plan hiervoor een reis en selecteer één van de opties. Om de treinradar te bekijken van de geselecteerde reis, tik je op de trein in het detailscherm.

Treinradar in NS Reisplanner Xtra.

Veel updates voor NS Reisplanner Xtra
De vernieuwing van de NS-app werd niet door iedereen even goed ontvangen. De app had veel bugs en had bijvoorbeeld altijd je locatie nodig, zelfs als de app niet zichtbaar op het scherm geopend was. In een sneltreinvaart heeft de NS updates uitgebracht waarmee bugs verholpen zijn. Ook was het weer mogelijk om de app zo in te stellen, dat je locatie alleen opgevraagd werd als de app gebruikt werd. Er zijn de afgelopen weken ook andere verbeteringen doorgevoerd, zoals een makkelijker te vinden druktemelder en een nieuw design voor de weer-widget op het startscherm van Reisplanner Xtra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2017, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen ns reisplanner, trein
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.