HTM Ticket app: reizen met digitaal kaartje in bus en tram

Met HTM Ticket App reis je met digitaal kaartje in bus en tram

In bussen en trams van het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM reis je vanaf woensdag ook met een digitaal kaartje. Die kun je kopen met de nieuwe HTM Ticket-app.

HTM Ticket app: reizen met digitaal kaartje in bus en tramBij het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM reis je vanaf woensdag ook met een digitaal kaartje in tram of bus. Reizigers kunnen voortaan een kaartje kopen met de nieuwe HTM Ticket-app (link). Dit moet reizen eenvoudiger maken voor mensen die geen OV-chipkaart hebben of geen contant geld op zak hebben. Ook zou het de veiligheid van de HTM-medewerkers bevorderen, omdat de trambestuurder of buschauffeur minder contant geld hoeft mee te nemen. Op termijn moet contant geld zelf helemaal verdwijnen uit tram en bus.

Gratis HTM Ticket app voor digitale kaartjes

Met de HTM Ticket-app, die sinds woensdag in de App Store staat, kun je kiezen uit drie verschillende kaartjes: een Uurnetkaart van 3,50 euro, een Dagkaart van 6,50 euro en een Kinder Dagkaart van 2,50 euro. Die betaal je via iDEAL of met een creditcard. De prijzen zijn hetzelfde als die van papieren kaartjes, die alleen bij voorverkoopadressen verkrijgbaar zijn.

Digitale kaartjes kopen met HTM Ticket App

Reizen met meerdere personen
HTM heeft goed nagedacht over mensen die samen reizen. Als je met meerdere personen bent, hoeft niet iedereen zijn smartphone te gebruiken. Gezinnen, groepen of dagjesmensen kunnen gezamenlijk op één smartphone reizen met verschillende digitale kaartjes. Tickets kun je na aankoop downloaden op je iPhone en activeer je op het tijdstip waarop je reist. In de app wissel je vervolgens eenvoudig tussen verschillende kaartjes. Hoewel we dat niet hebben kunnen testen lijkt het erop dat kaartjes ook beschikbaar zijn buiten de app. Die ondersteunt namelijk Wallet, waarin je ook bioscoopkaartjes en instapkaarten voor vliegreizen opslaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2017, 12:21
Categorie Apps
Onderwerp openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.