Facebook Messenger reacties en vermeldingen.

Facebook Messenger laat je met emoji reageren op een bericht

Facebook Messenger heeft weer twee nieuwe functies voor groepsgesprekken: reacties en vermeldingen. Met reacties kun je met een emoji direct reageren op een bericht, terwijl je iemand kunt aanspreken met de nieuwe vermeldingen.

Facebook Messenger reacties en vermeldingen.
Facebook is gestart met de uitrol van nieuwe functies in de Messenger-app. In groepsgesprekken kun je met het nieuwe Reactions direct reageren op een bericht met één van de zeven emoji’s. Zo laat je weten of je een bericht geweldig of helemaal niks vindt. Ook kun je in groepsgesprekken nu andere deelnemers vermelden, vergelijkbaar met de functie in WhatsApp.

Message Reactions: reageren op bericht met emoji

De Message Reactions in Facebook Messenger heeft wat weg van de soortgelijke functie in iMessage. Sinds iOS 10 kun je in iMessage een duimpje, hartje of andere symbolen naar een specifiek bericht sturen. In Facebook Messenger werkt dat op een soortgelijke manier, maar dan alleen in groepsgesprekken. Hou een bericht ingedrukt en kies uit één van de zeven emoji’s. Je hebt, naast de twee duimpjes, de keuze uit een emoji met hartjes, een blij gezicht, een verbaasd gezicht, een verdrietige emoji of een boos gezicht. Je kunt ook van individuele berichten zien wie er allemaal op gereageerd heeft.

Facebook Messenger reacties.

Ook nieuw in groepsgesprekken zijn de vermeldingen. Met de nieuwe Mentions kun je in een groepsgesprek direct iemand aanspreken door eerst een apenstaartje te typen voordat je zijn of haar naam intikt. De naam wordt vervolgens uitgelicht en de vermelde persoon krijgt hier een speciale melding van. Zo weet diegene meteen dat hij of zij aangesproken wordt, zodat diegene weet dat het wellicht om een belangrijk bericht gaat. WhatsApp heeft al sinds september vorig jaar een zelfde soort functie om mensen te taggen.

Facebook Messenger vermeldingen.

De nieuwe functies voor groepsgesprekken in Facebook Messenger worden vanaf vandaag uitgerold. De komende dagen moet iedere Messenger-gebruiker deze nieuwe functies kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2017, 17:11
Categorie Apps
Onderwerp facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.