Outlook 2016 met Touch Bar.

Outlook 2016 voor de Mac werkt nu ook met de MacBook Pro Touch Bar

Outlook 2016 werkt nu ook samen met de Touch Bar van de MacBook Pro. Daarnaast zijn de add-ins uit de iOS-versie van de mail-app toegevoegd, bijvoorbeeld van Giphy en Evernote.

Als je een MacBook Pro met Touch Bar hebt, dan kun je deze nu gebruiken in Outlook 2016. Microsoft heeft eerder al Touch Bar-support toegevoegd aan Office 2016 en Skype, maar nu is het ook de beurt aan Microsoft’s mail-app. Behalve de ondersteuning voor deze aanraakgevoelige knoppenbalk, kun je in Office voor de Mac ook gebruikmaken van de add-ins, zoals Giphy en Evernote.

Outlook 2016 met Touch Bar.

Touch Bar in Outlook 2016

Met de Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro kun je sneller bij belangrijke functies die bovendien contextgevoelig kunnen zijn. Bij het opstellen van een nieuwe mail kun je allerlei standaardzaken aanpassen, zoals het lettertype. Je kunt in Outlook ook je agenda bekijken en dankzij de Touch Bar wissel je sneller tussen verschillende soorten weergaven. Bij het bekijken van je herinneringen, kun je snel starten met een online meeting. Om de Touch Bar in Outlook 2016 te kunnen gebruiken, heb je de meest recente versie van Outlook nodig. De functies zijn ook beschikbaar voor Office 365-gebruikers.

Een andere nieuwe functie in Outlook voor de Mac is de komst van add-ins. Begin februari werden add-ins toegevoegd aan de iOS-versie van Outlook, maar deze kleine apps zijn nu ook te vinden in de Mac-versie. Het gaat om bijvoorbeeld add-ins van Giphy en Evernote. Met de add-in van Giphy zoek je snel naar een geschikte gif die je in je mail kunt plakken, terwijl die van Evernote ervoor zorgt dat je een mails kunt koppelen aan bijvoorbeeld notities.

Outlook 2016 op de Mac met add-ins.

De add-ins, momenteel zes in totaal, vind je bij het Store-gedeelte van Outlook 2016. Als je een add-in al toegevoegd hebt in Outlook voor iOS, is het niet nodig om deze ook apart in te stellen in de Mac-versie van Outlook. Ontwikkelaars die add-ins willen maken voor Outlook, kunnen daarvoor terecht bij de ontwikkelaarswebsite van Microsoft’s Outlook. De nieuwste versie van Outlook download je via de menubalk (Help > Controleer op updates). Outlook is ook te downloaden via Microsoft’s website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2017, 10:05
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.