Hooikoorts met gras en pollen.

Lente in de Buienradar-app: pollenradar voor hooikoorts toegevoegd

Heb jij last van hooikoorts? De lente is weer begonnen en daarom heeft de Buienradar-app weer een nieuwe radar. Met de pollenradar krijg je een zesdaagse vooruitblik op de status van hooikoorts in Nederland.

Hooikoorts met gras en pollen.
De lente is weer begonnen. Voor de één een opluchting, omdat dat ook betekent dat de winter eindelijk weer afgelopen is, maar voor de ander een ware hel. Het begin van de lente betekent ook het begin van het hooikoortsseizoen. Dat betekent dus een hoop genies, gesnotter en jeukerige ogen. De Buienradar-app (link) helpt hooikoortspatiënten de lente door dankzij de toegevoegde pollenradar.

Pollenradar in Buienradar

Per seizoen wisselt de Buienradar-app tussen allerlei radarbeelden. In de winter is dat de sneeuwradar, maar in het voorjaar is het de beurt aan de pollenradar. Je selecteert de nieuwe pollenradar via het radarmenu. Je ziet vervolgens een kaartje die in kleuren en cijfers aangeeft hoe erg het gesteld is met de voorspelling voor hooikoortspatiënten.

Buienradar met pollenradar.

De nieuwe pollenradar maakt gebruik van kleuren die lopen van lichtgeel tot rood. Het handige is dat deze ook een voorspelling geeft voor de komende dagen. De pollenradar laat dus niet alleen zien hoe de voorspelling er voor vandaag uit ziet, maar ook voor de vijf dagen daarna. Je krijgt dus bijna een voorspelling voor de gehele week. Dankzij een animatie is te zien hoe het beeld voor hooikoortspatiënten eruit ziet. Het nadeel is dat de app alleen een algemeen hooikoortsbeeld geeft, waardoor je niet kunt selecteren op specifieke pollen of allergieën.

De nieuwste update van de Buienradar-app bevat verder nog algehele bugfixes, maar specifieke problemen zijn in de update-omschrijving niet gemeld. Als je op zoek bent naar nog meer apps voor het hooikoortsseizoen, dan vind je in onderstaand artikel de beste hooikoorts apps voor de iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2017, 15:07
Categorie Apps
Onderwerp hooikoorts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.