iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Formule 1, CliniClowns, Instagram en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Formule 1, CliniClowns, Instagram en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

CliniClowns

Ziek zijn is nooit leuk, zeker niet als je nog heel jong bent. De CliniClowns zijn inmiddels een bekend begrip en moeten het ziekenhuisbezoek van jonge kinderen een stuk dragelijker maken. Maar kinderen kunnen ook thuis verder uitzieken en kunnen nu de CliniClowns mee naar huis nemen met de CliniClowns-app. In de app kun je elke dag een show bekijken en er is een chatfunctie waarmee je kunt praten met een clown of andere zieke kinderen. Lees ons artikel over CliniClowns.

ING Mobiel Bankieren

Handig en nieuw in de ING-app: een betaalverzoek delen via social media. Met de uitgebreide betaalverzoek-functie kun je nu een links versturen via WhatsApp, Twitter, Facebook, iMessage of welke andere dienst dan ook. De ontvanger kan via de link het verschuldigde bedrag via iDEAL betalen, waardoor hij of zij niet per se bij de ING een rekening hoeft te hebben. Lees ons artikel over ING Mobiel Bankieren.

Pebble

Pebble 4.0 is vandaag verschenen en brengt een aantal nieuwe functies voor Pebble-gebruikers. Zo is de gezondheidsapp op de schop gegaan en kun je je Gmail-account bekijken. Ook zijn er nieuwe sneltoetsen om direct een bepaalde app te openen en introduceert Pebble Glances, waarmee je snel een preview van een app kunt bekijken zonder deze te hoeven openen. Lees ons artikel over Pebble.

Instagram

Goed nieuws voor Instagram-gebruikers: je kunt vanaf deze week eindelijk inzoomen op foto’s en video’s! Inzoomen is een veelgevraagde functie en was tot voor kort nooit mogelijk, waardoor je een geposte foto of video niet van dichtbij kon bekijken. Je kunt nu inzoomen in profielen, je tijdlijn en het Verkennen-tabblad en werkt dus bij foto’s en video’s. Het enige wat je hoeft te doen is de bekende pinch-to-zoom beweging te doen. Lees ons artikel over Instagram.

NS Reisplanner Xtra

Een treinreisje plan je al jaren eenvoudig via de NS Reisplanner Xtra-app, waarin je bovendien meteen kunt zien wat de reis kost. Maar ga je ook nog met de bus, tram of metro, dan worden deze vanaf deze week meegenomen in de totaalprijs. De NS-app laat nu namelijk de complete prijs van je hele reis zien, zodat je weet wat je uitje gaat kosten. Lees ons artikel over NS Reisplanner Xtra.

Facebook Messenger

Ben je met een vriend of vriendin aan het chatten via Facebook Messenger en wil je even snel iets laten zien, dan kan dit nu eenvoudig met Instant Video. Hiermee start je snel een video-gesprek binnen Facebook Messenger. Het is te vergelijken met Live Video, alleen gaat het bij Instant Video om één-op-één gesprekken in plaats van de gehele Facebook-community. Handig als je bijvoorbeeld iets wil uitleggen of iets wil laten zien. Lees ons artikel over Facebook Messenger.

Formule 1

Formule 1-liefhebbers opgelet: de officiële app biedt heel veel extra functies die van pas kunnen komen bij het kijken naar een spannende race. De app zelf is gratis, maar voor €2,99 per maand koop je extra functies zoals radio-gesprekken van de teams tijdens de race, allerlei statistieken en analyses, audiocommentaar en nog veel meer. Veel van deze functies maken het kijken naar een Formule 1-race net even wat spannender en leuker, helemaal als je alles wil weten over de race. Wij testten de betaalde functies uit en vertellen je of je deze nodig hebt om Max Verstappen nog beter te kunnen volgen. Lees ons artikel over Formule 1.

Snapseed

Als je een beetje professionele fotograaf bent, werk je vaak met RAW-afbeeldingen. Dit bestandsformaat wordt gebruikt om de originele foto in zijn puurste vorm op te slaan en de Snapseed-app kan hier nu mee overweg. Je kunt dus direct een RAW-foto importeren en bewerken, als de foto ten minste afkomstig is van één van de 144 camera’s. RAW-foto’s zijn ook te exporteren naar JPG- en een PNG-bestand. Bovendien is er nog een nieuw gezichtsfilter toegevoegd waarmee je gezichten beter kunt bewerken. Lees ons artikel over Snapseed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2016, 15:11
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.